Ortodoksipapin ampumistapaukseen liittyen on tehty kiinniotto – aseistautunut hyökkääjä haavoitti kirkkoa sulkemassa ollutta pappia Ranskan Lyonissa lauantaina - Ulkomaat - Aamulehti

Ortodoksipapin ampumistapaukseen liittyen on tehty kiinniotto – aseistautunut hyökkääjä haavoitti kirkkoa sulkemassa ollutta pappia Ranskan Lyonissa lauantaina

Lyonissa ammuttiin ortodoksista pappia lauantaina. Vain kaksi päivää aikaisemmin torstaina hyökkääjä iski kirkkoon Nizzassa ja tappoi kolme. Poliisi turvasi aluetta torstaina Nizzassa.­

31.10.2020 18:41 | Päivitetty 31.10.2020 22:27

Lyon

Ranskassa ortodoksipapin ampumistapaukseen liittyen on tehty kiinniotto, kertoi Lyonin syyttäjä Nicolas Jacquet lausunnossaan lauantai-iltana.

Syyttäjän mukaan kiinni otettu henkilö vastaa silminnäkijöiden kuvausta epäillystä tekijästä. Kiinniottohetkellä hänellä ei ollut mukanaan asetta.

Ortodoksipappi haavoitti vakavasti ampumisessa Ranskan Lyonissa lauantaina. Häntä ammuttiin iltapäivällä kahdesti. Papin vammoja on luonnehdittu vakaviksi, ja hän on hoidossa paikallisessa sairaalassa.

Poliisilähteen mukaan kreikkalainen pappi oli sulkemassa kirkkoa, kun hyökkäys tapahtui. Poliisilähde kertoi AFP:lle, että katkaistulla haulikolla aseistautunut ampuja pakeni paikalta.

Ranskassa Lyonin syyttäjä kertoiaikaisemmin lauantaina aloittaneensa tutkinnan ampumistapauksesta. Tekoa tutkitaan epäiltynä murhan yrityksenä, kertoi uutistoimisto AP lauantai-iltana.

Lyonin pormestari Gregory Doucet sanoi lauantaina, että hyökkäyksen motiivista ei ole tietoa.

Ranskan terrorisminvastaiset viranomaiset seuraavat tapausta, mutta eivät tutki sitä.

Ranskan sisäministeriö pyysi lauantaina ihmisiä noudattamaan viranomaisohjeista ja välttämään aluetta.

Tilanne Ranskassa jännittynyt

Ranskassa tilanne on ollut erittäin jännittynyt sen jälkeen kun satiirilehti Charlie Hebdo julkaisi uudelleen pilakuvia profeetta Muhammadista. Torstaina kolme ihmistä kuoli ja useita haavoittui veitsi-iskussa nizzalaisessa kirkossa, ja aiemmin historianopettaja sai surmansa sen jälkeen kun hän oli näyttänyt pilakuvia oppitunnilla.

Tilanne on kiristynyt entisestään viime kuun jälkeen, kun vuonna 2015 Charlie Hebdon toimitukseen tehtyyn iskuun liittyvä oikeudenkäynti alkoi.

Lauantain hyökkäyksen motiivi ei ollut tiedossa. Hallitus on varoittanut islamistisista iskuista.

Nizzan iskun jälkeen presidentti Emmanuel Macron ilmoitti entistä tiukemmista turvallisuustoimista Ranskan kirkoissa ja kouluissa. Macron on jalkauttanut tuhansia sotilaita uskonnollisiin tiloihin ja kouluihin.

Ranskassa tuli perjantaina voimaan toinen koronasulku, mutta koulut ovat edelleen auki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?