Trumpin ex-kampanjapäällikkö Paul Manafort sai 3,5 vuoden vankilatuomion – tutkinta liittyi Venäjä-kytköksiin - Ulkomaat - Aamulehti

Trumpin ex-kampanjapäällikkö Paul Manafort sai 3,5 vuoden vankilatuomion – tutkinta liittyi Venäjä-kytköksiin

Paul Manafortille on tulossa vielä lisää oikeudenkäyntejä. Nyt 69-vuotiaalla republikaanipuolueen taustavaikuttajalla on päällään noin seitsemän vuoden tuomio.

13.3.2019 19:36

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on saanut noin kolmen ja puolen vuoden vankeustuomion. Syytteet liittyivät tutkimuksiin, joissa selvitetään Trumpin kampanjan yhteyksiä Venäjään.

Manafort myönsi jo viime vuonna syyllisyytensä salaliittoon Yhdysvaltoja vastaan. Oikeudessa Manafort pyysi anteeksi tekojaan.

Tuomarin mukaan anteeksipyyntö kuulostaa ”ontolta” ja tavoitteena oli ainoastaan saada lievempi tuomio.

–Käytännössä pyysit anteeksi sitä, että jäit kiinni. Se ei ole kovin hyvä tapa saada lievempi tuomio, sanoi tuomari Amy Berman Jackson uutistoimisto Reutersin mukaan.

Venäjä-raportti valmistuu pian

Viime viikolla Manafort sai jo toisen vajaan neljän vuoden vankilatuomion talousrikoksista, jotka eivät liity hänen toimintaansa Trumpin vaalikampanjan päällikkönä.

Presidentti Trump on toistuvasti kiistänyt vaalikampanjansa yhteydet Venäjään. Erikoissyyttäjä Robert Muellerin raporttia Venäjän vaikuttamisyrityksistä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa ja yhteyksistä vaalikampanjaan odotetaan lähiaikoina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos