Bussi räjähti Tukholman keskustassa – Bussin kuljettaja loukkaantui - Ulkomaat - Aamulehti

Bussi räjähti Tukholman keskustassa – Bussin kuljettaja loukkaantui

Poliisi on eristänyt bussin räjähdyspaikan Tukholman keskustassa.

10.3.2019 13:58

Bussi räjähti ja syttyi ilmiliekkeihin Tukholman keskustassa sunnuntaina aamupäivällä. Pelastuslaitos sai asiasta tiedon kello 11.25 paikallista aikaa eli kello 12.25 Suomen aikaa.

–Bussi on räjähtänyt, kommentoi Tony Frank Tukholman pelastuslaitokselta Aftonbladetille.

Lehden poliisilähteiden mukaan kaasubussi osui todennäköisesti Klaratunneln-tunnelin korkeusvaroittimina toimineisiin ponttooneihin, ja sen katolla ollut kaasutankki syttyi törmäyksen yhteydessä tuleen.

Räjähtänyt paikallisbussi ei ollut linjalla onnettomuuden sattuessa. Tukholman julkista liikennettä operoiva SL kertoo, että linja-auto oli matkalla varikolta pohjoiseen kantakaupunkiin aloittamaan liikennöintiään.

Poliisin tiedotteen mukaan bussissa ei täten ollut tapahtumahetkellä matkustajia, mutta bussin kuljettaja on viety ambulanssilla sairaalaan.

Kuljettajan tila on epäselvä.

Musta savupatsas

Lehtien julkaiseman silminnäkijäkuvan perusteella bussi roihahti ilmiliekkeihin. Expressenille puhuneen silminnäkijän mukaan liekit olivat jopa 40–50-metrisiä.

Sankka, musta savu levisi paikalta Tukholman keskustan ylle.

–Kaasu pamahtaa kunnolla ja melko näkyvästi, Skagerlind sanoo.

Läheisessä Pyhän Klaaran kirkossa jumalanpalvelukseen osallistunut henkilö kertoo SVT:lle, että koko rakennus tärähti kovaäänisen räjähdyksen myötä.

Onnettomuuspaikka on Klaratunneln-tunnelin suulla lähellä Tegelbackenin vilkasta risteystä.

Poliisi on eristänyt alueen ja tutkii asiaa liikenneonnettomuutena. Bussin palo on saatu sammutettua, mutta pelastus- ja raivaustyöt vaikuttavat merkittävästi alueen liikenteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: