Etiopian lentoturmassa 157 kuollutta - Ulkomaat - Aamulehti

Etiopian lentoturmassa 157 kuollutta – uhrien joukossa 33 maan kansalaisia, ulkoministeriön mukaan uhreissa ei ole suomalaisia

10.3.2019 10:47 | Päivitetty 10.3.2019 15:33

Ethiopian Airlines -lentoyhtiön Boeing 737 -kone on pudonnut maahan kesken lennon Etiopiassa. Maan yleisradioyhtiön tietojen mukaan koneen hylky on paikallistettu eikä eloonjääneitä ole. Tämänhetkisen tiedon mukaan koneessa oli 149 matkustajaa ja kahdeksan miehistön jäsentä.

Koneessa olleet 157 ihmistä edustivat 33 kansalaisuutta.

Kone oli matkalla Etiopian pääkaupungista Addis Abebasta Kenian pääkaupunkiin Nairobiin. Se putosi lähellä etiopialaista Bishoftun kaupunkia vain noin 60 kilometrin päässä lähtöpaikastaan.

Yhteys lentokoneeseen katkesi hieman ennen aamuyhdeksää paikallista aikaa, kuusi minuuttia koneen nousun jälkeen. Syytä tähän ja koneen putoamiseen selvitetään parhaillaan.

Koneita seuraavan Flighradar-verkkosivuston mukaan koneen vertikaalinen nopeus heittelehti nousun jälkeen eli kone ei kohonnut tasaisesti.

Myös Etiopian pääministeri Abiy Ahmed Ali kertoo onnettomuudesta Twitterissä ja lähettää osanottonsa uhrien läheisille.

Ethiopian Airlines on valtion kokonaan omistama yhtiö. Se on Afrikan suurin lentoyhtiö, joka kuuluu samaan Star Alliance -liittoon kuin muun muassa Lufthansa, Air China, Turkish Airlines ja United Airlines.

Uutinen päivittyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos