Facebook aikoo yhdistää Whatsappin, Instagramin ja Messengerin viestittelyn – kuluttajien huoli: miten tieto siirtyy turvallisesti? - Ulkomaat - Aamulehti

Facebook aikoo yhdistää Whatsappin, Instagramin ja Messengerin viestittelyn – kuluttajien huoli: miten tieto siirtyy turvallisesti?

Facebook suunnittelee sen omistamien viestialustojen yhdistämistä niin, että Messengerin, Instagramin ja Whatsappin välillä voi lähettää yksityisviestejä.

28.1.2019 19:01

Facebook haluaa mahdollistaa viestien lähettämisen eri palveluiden kesken, ja nämä palvelut olisivat Whatsapp, Instagram ja Facebookin Messenger. New York Times -lehti uutisoi aiheesta muutama päivä sitten.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että viestejä pystyisi lähettämään palvelusta toiseen, mutta palveluiden on tarkoitus pysyä silti itsenäisinä.

Facebook työskentelee vasta uudistuksen parissa, eikä ole tiedottanut asiasta tarkemmin. NYT:n mukaan yhtiö suunnittelee ominaisuuden tuomista palveluihinsa vuonna 2020.

Facebook osti Whatsappin vuonna 2014 huimalla 19 miljardilla dollarilla ja Instagramin vuonna 2012 miljardilla dollarilla. Sekä Whatsappin että Instagramin perustajat ovat sittemmin jättäneet yhtiön.

Yhdistymispuheet ovat herättäneet käyttäjissä huolta. Whatsappiin kirjautumiseen ei tarvita kuin puhelinnumero, mutta Facebookia varten täytyy luoda tili omilla tiedoillaan. Ydinkysymys onkin siinä, miten Facebook käsittelee tietojen vaihtoa palveluidensa kesken, jos viestialustat yhdistyvät.

Lue myös:

Tässä pahimmat skenaariot: Mihin kaikkeen meistä kerättyjä tietoja voitaisiin käyttää – Some-, netti- ja puhelukäyttäytymisestämme kerättyjen tietojen perusteella syntyy tarkka profiili

Yhdysvaltalaislehden mukaan kaikkiin sovelluksiin tulisi ominaisuutena päästä päähän -salaus, joka on jo käytössä Whatsappissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei viestiä voi nähdä kukaan muu kuin viestin lähettäjä sekä taho, joka viestin ottaa vastaan, Whatsapp kirjoitti blogissaan ominaisuuden käyttöönoton aikaan.

–Idea on yksinkertainen: kun lähetät viestin, sitä ei voi nähdä kukaan muu kuin viestin vastaanottava henkilö tai ryhmä. Sitä eivät näe kyberrikolliset, eivät hakkerit, eivät hallinnot emmekä edes me. Päästä päähän -salaus tekee keskustelusta samanlaisen kuin keskustelisi kasvotusten, Whatsapp kertoi.

Muutoksen taustalla on idea, että esimerkiksi vain Facebookia käyttävä voisi lähettää viestin vain Whatsappia käyttävälle henkilölle.

–Ilmassa on paljon keskustelua ja väittelyä samaan aikaan, kun aloitamme pitkä prosessin siitä, miten saamme tämän toimimaan hyvin, asian lähellä oleva taho sanoi New York Timesin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos