Tämä tiedetään Norjassa kadonneista nuorista miehistä – suomenruotsalaisia Pohjanmaalta, omaiset paikalla etsintäalueella - Ulkomaat - Aamulehti

Tämä tiedetään Norjassa kadonneista nuorista miehistä – suomenruotsalaisia Pohjanmaalta, omaiset paikalla etsintäalueella

Perjantaina sää on Tamokdalenin tunturialueella huomattavasti torstaista selkeämpi.

4.1.2019 12:03 | Päivitetty 4.1.2019 12:55

Kolmen kadonneen suomalaismiehen ja yhden ruotsalaisnaisen etsinnät jatkuvat Tamokdalenin tunturialueella Norjassa perjantaina.

Torstaina alueelta löytyi auto, jolla kadonneet nuoret todennäköisesti saapuivat paikan päälle. Blåbærfjelletin eli ”Mustikkatunturin” juurella olevan, Suomeen rekisteröidyn henkilöauton katolla on suksiboksi.

Iltalehden tietojen mukaan seurue yöpyi matkallaan hotellissa Pohjois-Norjan Yykeässä (norj. Lyngen), josta on noin tunnin ajomatka Tamokdalenin tunturialueelle.

Nuoret olivat viettäneet poliisin mukaan tunturialueella joitakin päiviä ennen katoamistaan. Iältään he ovat noin 30-vuotiaita.

Kadonneet suomalaismiehet ovat kotoisin ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta. Miesten suomenruotsalaisesta taustasta kertoi ensimmäisenä Vasabladet.

Eräopaskoulutusta

Hufvudstadsbladetin mukaan kadonnut nelikko oli osallistunut Norjassa ennen katoamistaan jääkiipeilykurssille, jonka järjesti Yykeässä pohjanmaalaisen Axxellsin ammattioppilaitoksen opiskelijajärjestö.

Lehden tietojen mukaan yksi kadonneista on koulun eräsopasopiskelija ja toinen sen entinen opiskelija. Nelikon tekemä lasketteluretki ”Mustikkatunturille” oli omatoiminen eikä kuulunut jääkiipeilykurssin ohjelmaan.

–Ainakin yhdellä heistä on kokemusta erämaasta ja laskettelusta tunturialueella. Toisella opiskelijoista ei ole niin paljon kurssikokemusta, kertoo Axxellsin eräopaslinjan johtava opettaja Henrik Jern HBL:lle.

Seurue oli varustautunut tunturiin lähtiessään asianmukaisilla varusteilla, joihin kuuluu hätälähetin lumivyöryonnettomuuksia varten.

Iltalehden tietojen mukaan yksi kadonneista pyörittää myös omaa ulkoilma-aktiviteetteihin liittyvää yritystään.

Omaisia paikalla

Neljän kadonneen etsintöjä pyritään jatkamaan etsintähelikoptereilla perjantaina. Alueella kuullut matkapuhelinsignaalit vaimenivat torstai-iltana.

Etsintöjä ei saatu käyntiin torstaina kehnon sään vuoksi.

NRK:n TV2-kanavan mukaan etsintäalueelle on saapunut myös kadonneiden omaisia.

Paikallinen poliisi kertoo lisää etsinnöistä perjantaina kello 15 Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut