Kolme suomalaista kateissa Norjan vuoristossa - Ulkomaat - Aamulehti

Kolme suomalaista kateissa Norjan vuoristossa – Poliisi: "Emme tiedä, mutta pelkäämme, että he ovat jääneet vyöryn alle"

Tältä katoamispaikalla näyttää.

2.1.2019 20:43 | Päivitetty 2.1.2019 22:30

Neljä ihmistä on kateissa Norjan vuoristossa. Kateissa on kolme suomalaismiestä ja yksi ruotsalaisnainen, kertovat muun muassa ruotsalaismedia Expressen ja norjalaismedia VG.

Tarkka katoamispaikka on Paatsivuono, joka on lähellä Suomen rajaa. Alue sijaitsee Tromssan läänissä Paatsivuonon ja Tamokdalenin alueella, joka on lähellä Suomen rajaa. Etsinnät on keskitetty Blåbaerfjellet-nimiselle tunturille.

Alueella on ollut useita pieniä lumivyöryjä. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, ovatko kadonneet jääneet lumivyöryn alle. Hälytyksen teki samaan retkeilyseurueeseen myös kuulunut ruotsalaismies. Hän kadotti muut näkyvistään noin kello 15 Suomen aikaa.

VG:n mukaan neljän hengen ryhmä oli vuoristossa vaeltamassa. Lumivyöryjen riski on kuitenkin keskiviikkona ollut alueella suuri.

Norjalainen sääpalvelu Yr.no kertoo, että alueella on illalla ja yöllä pakkasta noin kolmetoista astetta. Huomiselle on luvattu lumisadetta.

Kadonneita etsitään parhaillaan. Kadonneita on etsitty muun muassa helikopterin avulla. Myös Punainen Risti on lähettänyt alueelle pelastusjoukkoja.

Norjalaismedia NRK:n mukaan poliisi kertoo, että alueella on havaittu suuri lumivyöry.

–Se on 300 metriä leveä ja noin 500–600 metriä pitkä. Emme tiedä, mutta pelkäämme, että he ovat jääneet vyöryn alle, poliisi kommentoi NRK:lle.

Paatsivuono sijaitsee lähellä Suomen rajaa.

Poliisi tiedotti tapauksesta lisää Suomen aikaa iltayhdeksältä. Henkilöt ovat edelleen kateissa. Maassa toimivia etsintäpartioita ei toistaiseksi voi lähettää alueelle akuutin lumivyöryvaaran takia. Illalla kuitenkin kerrottiin, että tunturin ylärinteille olisi viety noin 30 hengen etsintäpartio.

Alkuperäisen tiedon mukaan kateissa olleet olisivat olleet kaikki ruotsalaisia, mutta poliisi korjasi tiedon Ruotsin tietotoimisto TT:lle.

Outi Koskinen ulkoministeriön viestinnästä kertoo, että ulkoministeriön Oslon edustusto selvittää tapausta yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa. Hänen mukaansa ulkoministeriö sai tapauksesta tiedon illalla, kun asiasta alettiin uutisoida mediassa.

Ulkoministeriöllä ei ole toistaiseksi asiasta enempää tietoa.

–Selvittelemme asiaa koko ajan.

Suosittu paikka

Vuoria kohta 30 vuotta lasketellut Ode Siivonen, 42, on useamman kerran käynyt kyseisessä paikassa.

–Se on aika suosittu paikka suomalaisten keskuudessa. Siellä on iso laakso, missä on paljon vuoria molemmin puolin, Siivonen sanoo.

Hän kertoo käyneensä Paatsivuonolla viimeksi kaksi vuotta sitten. Viimeisimpien tietojen mukaan siellä on hiljattain satanut paljon lunta.

–Ei se ole sen vaarallisempi paikka kuin vuoristot yleensäkään. Vuoristot ovat aina vaarallisia joka tapauksessa olosuhteista riippuen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut