Kalifornian maastopalojen jäljiltä on löydetty jo yhteensä 44 ihmisen ruumiit - Ulkomaat - Aamulehti

Kalifornian maastopalojen jäljiltä on löydetty jo yhteensä 44 ihmisen ruumiit

Helikopteri pudotti sammutusvettä maastopalon päälle lähellä Pepperdinen yliopistoa Malibussa Kaliforniassa maanantaina.

13.11.2018 9:03

Uhrien etsijät ovat löytäneet jo 42 ihmisen jäänteet maastopalosta, joka suurelta osin hävitti tieltään Paradisen kaupungin Pohjois-Kaliforniassa. Kyseessä on pahin maastopalo osavaltion historiassa, sanoivat viranomaiset maanantaina.

Uhrien määrästä kertoi Butten piirikunnan sheriffi Kory Honea illan tiedotustilaisuudessa läheisessä Chicon kaupungissa. Etsijät olivat löytäneet 13 uutta kuolonuhria palosta, jonka nimi on Camp fire.

Maastopalo on tuhoisin Kalifornian historiassa mitä tulee myös omaisuuden menetyksiin. Palossa on tuhoutunut yli 7 100 kotia ja muuta rakennusta sen jälkeen kun palo alkoi torstaina Butten piirikunnan Sierran kukkuloilla, noin 280 kilometriä pohjoiseen San Franciscosta.

228 ihmistä oli kateissa

Honean mukaan 228 ihmistä oli katastrofin jäljiltä listattu kateissa oleviksi. Hän kertoi toimistonsa saaneen pyynnön tarkistaa yli 1 500 ihmisen sijainti ja hyvinvointi. Näistä 231 oli löytynyt turvassa.

Viranomaiset sanoivat odottavansa, että kuolonuhrien määrä nousee.

Tiistaina paikalle odotettiin 150 henkeä lisää etsintöihin.

Sheriffi kertoi myös pyytäneensä Yhdysvaltain asevoimilta kolmea ruumisryhmää sekä joukkoa etsintäkoiria ihmisten jäännösten etsimiseen. Paikalle oli pyydetty myös kolme ryhmää kuolinsyytutkijoita.

Suurimmat tuhot ja enimmät kuolemat tapahtuivat Paradisen kaupungissa ja sen ympäristössä, minne liekit iskivät jo torstaiyönä. Evakuoituina oli noin 52 000 ihmistä.

Honean mukaan 42 kuolonuhria on pahin maastopalosta kertynyt määrä Kalifornian historiassa. Vuonna 1933 Griffith Parkin maastopalossa Los Angelesissa kuoli 29 ihmistä.

Malibussa kaksi kuolonuhria

Etelässä Los Angelesin länsipuolella Malibussa kuoli viikonloppuna kaksi ihmistä Woolsey firen maastopalossa. Palo tuhosi 435 rakennusta ja evakkoon joutui 200 000 ihmistä.

Presidentti Donald Trump sai viikonloppuna osakseen kritiikkiä syyttäessään maastopaloista virheellisesti metsien väärää hoitoa. Hän hyväksyi maanantaina kuvernööri Jerry Brownin pyynnön julistaa osavaltioon suuronnettomuus.

Maastopalot ovat panneet palomiesten resurssit koville yllättäen samalla monet asukkaat nopealla leviämisellään.

Jotkut Camp firen uhrit löytyivät palaneista ajoneuvoista jotka liekkimeri oli saavuttanut heidän yrittäessään paeta palon tieltä.

–Se oli hyvin pelottavaa, sanoi pormestari Jody Jones perheensä paosta kotoaan maastopalon riehuessa kaikkialle heidän ympärillään.

–Kesti kauan päästä pois. Paloja oli auton molemmilla puolilla. Kuumuuden tunsi tulevan sisälle autoon, hän kertoi uutiskanava CNN:lle. Jones kertoi perheensä elävän nyt matkailuvaunussa, joka on pysäköity tyhjälle parkkipaikalle.

Camp firen ja Woolsey firen paloista on molemmista saatu rajattua noin 30 prosenttia. 64 kilometriä tunnissa puhaltavien tuulten odotettiin jatkuvan Etelä-Kaliforniassa ainakin tiistain ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: