New Yorkin poliisi selvittää, miten saudisiskosten ilmastointiteipillä sidotut ruumiit joutuivat jokeen - Ulkomaat - Aamulehti

New Yorkin poliisi selvittää, miten saudisiskosten ilmastointiteipillä sidotut ruumiit joutuivat jokeen

New Yorkin poliisi tutkii Tala ja Rotana Farean kuolemaa. He olivat ilmoittautuneet turvapaikanhakijoiksi.

1.11.2018 12:57

Yhdysvalloissa New Yorkin poliisi tutkii Manhattanilta Hudson-joen rannalta löytyneiden siskosten kohtaloa. Saudiarabialaiset siskokset Tala Farea, 16, ja Rotana Farea, 22, asuivat Virginiassa ja ainakin toisesta oli tehtyä katoamisilmoitus kaksi kuukautta sitten.

Viikko sitten heidän ruumiinsa löytyivät sidottuina yhteen ranteista ja nilkoista ilmastointiteipillä. Kuolinsyyntutkinta on vielä kesken, joten ei tiedetä, onko siskokset murhattu vai tekivätkö he itsemurhan. Ruumiiden kunto löytöhetkellä viittaa kuolinsyyntutkintaviraston mukaan siihen, että kuolemasta ei ollut kulunut kauan.

Siskokset hakivat turvapaikkaa

Molemmat siskot olivat ilmoittautuneet turvapaikanhakijoiksi Yhdysvaltoihin, mutta eivät olleet eritelleet syytä turvapaikan tarpeelle, kirjoittaa The New York Times.

Heidän äidilleen oli soitettu Washingtonin Saudi-Arabian suurlähetystöstä ja kerrottu turvapaikkahakemuksista.

New Yorkin poliisi ei vahvistanut lehden tietoja. Reuters ei tavoittanut perhettä kommentteja varten.

Jäljet Virginiassa

Saudi-Arabian pääkonsuli New Yorkissa ei kommentoinut lehtitietoja suoraan. Tiedotteessaan hän sanoi palkanneensa juristin tapauksen vuoksi, jotta "epätarkoilta jutuilta" vältyttäisiin. Tiedotteessa suurlähetystön sanottiin tukevan ja auttavan siskosten perhettä.

Pääkonsulin mukaan siskokset opiskelivat veljensä tavoin Washingtonissa. Lehtitietojen mukaan Rotana Farea oli kirjautunut Virginian Fairfaxiin George Mason -yliopistoon, mutta keskeyttänyt opinnot viime keväänä ja muuttanut mahdollisesti New Yorkiin.

Poliisi tutkii parhaillaan siskosten jälkiä Fairfaxissa.

–Haluamme oikeutta näille tytöille, sanoi New Yorkin poliisin tutkintaosaston johtaja Dermot Shea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: