Indonesian turmakoneen musta laatikko löydettiin - Ulkomaat - Aamulehti

Indonesian turmakoneen musta laatikko löydettiin – onnettomuuden syyn selvittäminen voi viedä jopa puoli vuotta

Etsintäpartio työskenteli keskiviikkona etsimässä koneen jäänteitä.

1.11.2018 8:07 | Päivitetty 1.11.2018 9:01

Indonesialaiset sukeltajat ovat löytäneet Indonesian turmakoneen mustan laatikon. Metro TV -kanavalle haastateltu sukeltaja kertoi löydetyn laitteen olevan koskematon ja väriltään oranssi.

Indonesian viranomaiset kertoivat, että kyseessä on lentoarvotallennin, joka luovutetaan Indonesian liikenneturvallisuuskomitealle.

Musta laatikko viittaa tekniikkaan, joka tallentaa tietoja lentotapahtumista. Tiedot voivat esimerkiksi onnettomuustilanteissa kertoa jälkikäteen tutkijoille, mistä onnettomuus johtui.

Tietojen saaminen mustasta laatikosta saattaa viedä jopa kolme viikkoa. Siitä saatujen tietojen analysointi voi viedä puoli vuotta.

Aiemmin torstaina etsintäryhmä kuuli mustan laatikon signaalin, minkä avulla pelastajat pystyivät rajaamaan etsintäaluetta aiempaa pienemmäksi. Myös lentokoneen jäänteet, kuten pelastusliivit, vaatteet ja lehdet kertoivat, että etsinnät keskittyvät oikeaan paikkaan.

Koneen jäänteistä on löytynyt muun muassa runsaasti kenkiä.

Indonesian presidentti Joko Widodo on määrännyt selvityksen, jossa tarkastellaan kaikkia lentoturvallisuuteen liittyviä säädöksiä. Hallituksen toimet saattavat johtaa siihen, että halpalentoyhtiöiden lentolippujen hinnoista tulee aiempaa kalliimpia.

Kolme Lion Airin johtoon kuuluvaa henkilöä on pidätetty toimestaan kolmen kuukauden ajaksi. He antoivat koneelle lentoluvan maanantaina, vaikka koneessa oli teknisiä ongelmia edellisellä lennolla sunnuntaina.

Lion Airin toimitusjohtaja Edward Sirait myöntää teknisten ongelmien olemassaolon, mutta vakuuttaa, että turmakone huollettiin kuntoon ennen maanantain lentoa ohjeistuksen mukaisesti. Kone oli käytännössä uusi, ja sitä oli käytetty elokuusta lähtien.

Täydennetty 1.11.2018 kello 9.00: Täydennetty lisätiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos