New Yorkista löytyi jo yhdeksäs epäilty räjähdelähetys: tällä kertaa Robert De Niron ravintolasta – lähetyksiä tutkitaan terroritekona - Ulkomaat - Aamulehti

New Yorkista löytyi jo yhdeksäs epäilty räjähdelähetys: tällä kertaa Robert De Niron ravintolasta – lähetyksiä tutkitaan terroritekona

FBI:n antama kuva epäillyistä räjähdelähetyksistä. Ne on pakattu muovilla vuorattuun ruskeaan kirjekuoreen. Osoitelappu on tulostettu ja postimerkkejä on kuusi.

25.10.2018 16:17 | Päivitetty 25.10.2018 19:27

New Yorkin poliisi tutki torstaina jo yhdeksättä epäilyttävää lähetystä Tribecan asuinalueella, kertoi uutiskanava CNN.

Televisiokanava NBC:n mukaan paketti muistutti tällä viikolla demokraattipoliitikkojen saamia epäiltyjä räjähdelähetyksiä, ja se oli lähetetty osoitteeseen, jossa on näyttelijä Robert De Niron omistama ravintola.

Korkean tason demokraattipoliitikoille on lähetetty tällä viikolla epäiltyjä räjähdelähetyksiä, jotka eivät ole saavuttaneet vastaanottajiaan. Tapausta tutkitaan terroritekona, kertoi Reuters.

Ne oli osoitettu Yhdysvaltojen edelliselle presidentille Barack Obamalle, tämän entiselle ulkoministerille ja presidentti Donald Trumpin vastaehdokkaalle Hillary Clintonille, entiselle oikeusministeri Eric Holderille sekä entiselle varapresidentille Joe Bidenille.

Epäilyttäviä paketteja oli lähetetty myös CIA:n entiselle johtajalle John Brennanille, demokraattien tukijalle, liikemies George Sorosille ja kalifornialaiselle kongressiedustajalle Maxine Watersille, joka on tunnettu Trump-kriitikko.

Yksikään lähetyksistä ei aiheuttanut vahinkoa ja kukaan ei ole loukkaantunut. Poliisi jatkoi torstaina tutkintaa niiden lähettäjän kiinni saamiseksi.

Presidentti Donald Trump lähti keskiviikkona Valkoisesta talosta pitääkseen kampanjapuheen Wisconsinissa. Hän kiinnitti yleisön huomion hyvään käytökseensä ja tuomitsi lähetykset.

"Väkivallan hyväksyvät lausunnot peruttava"

Epäillyt räjähdelähetykset kiristävät tunnelmaa ennen välivaaleja, joihin on aikaa alle kaksi viikkoa.

Joukko demokraattipoliitikkoja piti lähetyksiä presidentti Trumpin poliittisen retoriikan suorana seurauksena, kirjoitti Reuters. Trump on tuominnut teon.

Presidentinvaalikampanjansa aikana Trump yllytti säännöllisesti kannattajiaan huutamaan "Lukitkaa hänet" uhaten Hillary Clintonia vankilalla. Hän on myös viljellyt salaliittoteorioita siitä, miten Soros vaikuttaisi Yhdysvaltojen politiikan taka-alalla.

Trump tunnetaan myös mediavastaisuudestaan ja hän on nimittänyt uutiskanava CNN:ää "valeuutisiksi".

–Presidentti Trumpin sanat ovat tyhjää täynnä, kunnes hän peruuttaa väkivallan hyväksyvät lausuntonsa, sanoivat demokraattijohtajat Chuck Schumer ja Nancy Pelosi.

Heidän lausuntonsa oli kommentti Trumpin sanoihin keskiviikkoillan vaalitilaisuudessa Wisconsinissa.

–Näettehän, miten hyvin käyttäydyn tänä iltana? Oletteko koskaan nähneet vastaavaa? Käyttäydymme kaikki hyvin ja toivottavasti se jatkuu, hän sanoi yleisölle.

–Jo vuosia Donald Trump on sanonut kriitikkojensa kuuluvan vankilaan ja on yllyttänyt väkivaltaan toimittajia kohtaan. Äärioikeiston aiheuttamaa vaaraa ei saa jäädä huomiotta ja sen suhteen tulee olla tarkempi, ennen kuin tapahtuu pahempaa, sanoi New Jerseyn demokraattiedustaja Bill Pascrell.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos