USA:n suurimman lottopotin summa nousi käsittämättömään 1,4 miljardiin euroon, joka on samalla voittojen maailmanennätys – todennäköisyys voittoon on häviävän pieni - Ulkomaat - Aamulehti

USA:n suurimman lottopotin summa nousi käsittämättömään 1,4 miljardiin euroon, joka on samalla voittojen maailmanennätys – todennäköisyys voittoon on häviävän pieni

Mega Millions -lotto arvotaan tiistaisin ja perjantaisin kello 23 itärannikon aikaa.

20.10.2018 18:45

Yhdysvalloissa arvottiin myöhään perjantaina lottopotti, joka oli yksi kaikkien aikojen suurimmista. Mega Millionsissa oli tarjolla pyöreä miljardi USA:n dollaria. Täysosumaa ei saatu.

Tämä tarkoittaa sitä, että ensi tiistaina jaossa on käsittämättömät 1,6 miljardia dollaria (1,4 miljardia euroa). Mega Millions hehkuttaa verkkosivuillaan, että kyseessä on maailmanennätys.

Kyseinen potti on suurin, mitä lotossa on koskaan ollut jaossa. Tammikuussa Powerball-lotossa arvottiin 1,58 miljardin jättipotti, joka jakautui kolmen kupongin kesken. Suurin yksittäinen lottovoitto on viime vuoden elokuulta, jolloin massachusettslainen 53-vuotias Mavis Wanczyk voitti 758,7 miljoonaa dollaria Powerballissa.

Newyorkilainen kioski mainosti keskiviikkona 900 miljoonan dollarin päävoittoa, joka kasvoi arvontaan mennessä yhteen miljardiin.

Vaikka joku onnellinen voittaisikin tiistaina koko jättipotin yksin, hänestä ei tule multimiljardööriä. Voiton voi joko jakaa 30 vuodelle tai ottaa koko summan kerralla. Jälkimmäisessä tapauksessa voittajalle maksetaan noin 905 miljoonaa dollaria, josta vähennetään vielä verot, jotka ovat yli 40 prosenttia. Tarkka verojen määrä riippuu osavaltiosta. Voittajasta tulee siis korkeintaan puolimiljardööri.

Amerikkalaismedian mukaan lottoyritykset ovat viime vuosina tehneet voittamisesta epätodennäköisempää, minkä johdosta myös jättipotit ovat paisuneet.

Mega Millionsissa valitaan ensin viisi numeroa väliltä 1–70 ja yksi numero väliltä 1–25. Kaikkien oikein saamisen eli päävoiton todennäköisyys on yksi 300 miljoonasta.

Suomen loton päävoiton todennäköisyys on yksi 18,6 miljoonasta.

Kerro mielipiteesi alla:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos