Tanskan poliisi iski kuvauskoptereiden avulla huumekauppaan Christianian vapaakaupungissa – kymmeniä jäi kiinni - Ulkomaat - Aamulehti

Tanskan poliisi iski kuvauskoptereiden avulla huumekauppaan Christianian vapaakaupungissa – kymmeniä jäi kiinni

Christianiassa järjestetään konsertteja ja siellä on paljon ravintoloita. Kuva on otettu viime vuoden lokakuussa noin kuukausi sen jälkeen, kun asukkaat hajottivat pysyvät huumekojut.

1.12.2017 19:32

Tanskan poliisi on ottanut Kööpenhaminassa kuvauskopterit avuksi kitkiessään huumekauppaa Christianian kaupunginosasta, kertoo muun muassa TheLocal.dk.

Poliisilla on pyörittänyt tällä viikolla tiedusteluoperaatiota vapaakaupungiksi julistautuneen Christianian ympäristössä.

Operaation aikana huumekaupastaan tunnetulta alueelta on takavarikoitu vajaat 12 kilogrammaa kannabista, noin 3 500 marihuanasavuketta, muutamia tuhansia euroja rahaa sekä pieni määrä LSD:tä, kertoo CPH Post Online.

Minikoptereiden tukemalla tiedusteluoperaatiolla on seurattu erityisesti huumeiden ostajia, kun nämä käyvät Christianiassa myyjien luona. Ainakin 60 ihmiselle on seurannan perusteella luvassa syytteitä huumausainerikoksista. Myös yksi myyjä on pidätetty.

Omalaatuinen vapaakaupunki

Omalaatuisen vapaakaupungin historia juontuu 1970-luvulle, kun hippiyhteisö pesiytyi entiselle kasarmialueelle. Nykyään Christiania on myös suosittu turistinähtävyys.

Alueella on perinteisesti kaupattu ja käytetty kannabista varsin vapaasti, mutta kovia huumeita kaupunginosassa ei katsota hyvällä.

Viime vuoden syyskuussa alueen asukkaat saivat tarpeekseen villinä rehottavasta huumekaupasta, ja he repivät myyjien kojut hajalle rauhoittaakseen asuinaluettaan ja pitääkseen viranomaiset poissa.

Yhteisö tarttui toimeen, kun alueen pääkadulla Pusher Streetillä sattui välikohtaus, jossa huumekauppias ampui kahta poliisia ja yhtä sivullista.

Vaikka väkijoukko hajotti pysyvät kannabiskojut ja poliisi on jo viiden vuoden ajan puuttunut huumekauppaan eri tavoin, huumeita myydään Christianiassa yhä avoimesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut