Lontoon tornitalopalon kuolonuhrien määrä nousi jo 17:ään - Ulkomaat - Aamulehti

Lontoon tornitalopalon kuolonuhrien määrä nousi jo 17:ään

15.6.2017 14:35

Lontoon tornitalopalon vahvistettujen kuolonuhrien määrä on noussut 17:ään. Poliisin mukaan uhriluvun odotetaan edelleen nousevan.

Ruumiita aiotaan etsiä koirien kanssa, ja etsintöjen odotetaan kestävän viikkoja. Poliisi ei halua julkaista kateissa olevien lukumäärää.

Britannian pääministeri Theresa May on luvannut perusteellisen tutkinnan tuhoisasta palosta. May kommentoi asiaa BBC :n haastattelussa.

May kuvaili tulipaloa hirvittäväksi.

–  Kun raivaustyöt ovat ohi ja alue on turvallinen, aloitetaan tutkinta tulipalon syystä ja otamme selvää, voidaanko tästä onnettomuudesta oppia jotain, May sanoi BBC:lle.

Oppositiosta on jo vaadittu vastauksia siitä, miten palo sai alkunsa ja olisiko se voitu välttää. Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbynin mukaan vastausta vaativat paitsi tuhoutuneen rakennuksen paloturvallisuuteen liittyvät kysymykset myös se, onko pelastusviranomaisilla ne resurssit, joita kriisitilanteissa tarvitaan.

Talon huonokuntoisuus vaikeuttaa ihmisten etsintöjä

Pelastustyöntekijät ovat päässeet lyhyesti tutkimaan kaikki palaneen Grenfell Tower -tornitalon kerrokset. Perinpohjainen tutkinta kuitenkin myöhästyy talon huonokuntoisuuden ja pelastustyöntekijöiden turvallisuuden takaamisen vuoksi.

24-kerroksisen tornitalon tulipalo levisi hetkessä. Vaikka yli 200 palomiestä oli paikalla alle kymmenessä minuutissa, tuli levisi rakennuksen lähes jokaiseen kolkkaan.

Paloviranomaisia edustavan Dany Cottonin mukaan syttymissyyllä on liian aikaista spekuloida.

Yhdeksän palomiestä on saanut lieviä vammoja etsintöjen aikana. Cotton sanoo olevansa kuitenkin enemmän huolissaan heidän henkisestä jaksamisestaan.

Uhreille satelee lahjoituksia

May kiitteli BBC:n haastattelussa pelastusviranomaisten toimintaa ja urheutta. Pääministerin mukaan kiitoksen ansaitsevat myös paikalliset ihmiset, jotka osoittivat tukeaan tulipalossa tuhoutuneen talon asukkaille.

Ihmiset ovat lahjoittaneet runsaasti vaatteita sekä muuta tavaraa suurpalossa kotinsa ja omaisuutensa menettäneille. Monet ihmiset ovat myös toimineet vapaaehtoisina auttaen muun muassa tilapäismajoitusten järjestelyissä ja lahjoitusten lajittelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut