Britannian eronnut suurlähettiläs Iranin ydinsopimuksesta: Trump harjoittaa diplomaattista vandalismia Obaman vahingoittamiseksi - Ulkomaat - Aamulehti

Britannian eronnut suurlähettiläs Iranin ydinsopimuksesta: Trump harjoittaa diplomaattista vandalismia Obaman vahingoittamiseksi

Britannian eronnut Yhdysvaltain-suurlähettiläs arvioi, että Donald Trumpin pyrkimyksenä on vahingoittaa edeltäjäänsä Barack Obamaa.

Britannian eronneen Yhdysvaltain-suurlähettilään Kim Darrochin viestejä on julkaistu lisää.

14.7.2019 7:52

Ex-suurlähettiläs Kim Darroch katsoo Trumpin harjoittavan diplomaattista vandalismia ideologisista ja henkilökohtaisista syistä, jotka tuntuvat liittyvän Obamaan.

Darrochin näkemykset käyvät ilmi brittilehti Daily Mailille vuodetuista viesteistä. Aiemmin lehti on uutisoinut Darrochin kutsuneen Trumpia muun muassa epävarmaksi ja epäpäteväksi tehtäväänsä.

Viestivuoto johti lopulta Darrochin eroon.

Nyt Daily Mailin julkaisemat viestit Darroch kirjoitti toukokuussa 2018. Hän kommentoi Trumpin päätöstä vetää Yhdysvallat irti Iranin ydinsopimuksesta.

– Hallinto pyrkii diplomaattiseen vandalismiin ilmeisesti ideologisista ja henkilökohtaisista syistä - se oli Obaman sopimus, ex-suurlähettiläs Darroch kirjoitti.

Iranin ydinsopimusta on pidetty ex-presidentti Obaman aikaansaannoksena. Sen solmivat myös Kiina, Britannia, Ranska, Saksa ja Venäjä.

Darroch kirjoitti viestit sen jälkeen, kun Britannian tuolloinen ulkoministeri Boris Johnson oli Washingtonin-vierailullaan yrittänyt saada Trumpin pyörtämään päätöksensä.

Viesteissä Darroch paljastaa, että Trumpin hallinnossa oli erimielisyyksiä Iranin ydinsopimuksesta vetäytymisen suhteen. Lisäksi hän arvioi, että Trumpin hallinnolla ei ollut minkäänlaista strategiaa sille, mitä tehdä, kun sopimuksesta on vetäydytty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: