Voimakas maanjäristys lähellä Albanian lomarannikkoa – kuolonuhrien määrä kasvaa - Ulkomaat - Aamulehti

Voimakas maanjäristys lähellä Albanian lomarannikkoa – kuolonuhrien määrä kasvaa

Yksi uhreista kuoli hypättyään ikkunasta paniikissa.

Raunioituneesta talosta etsitään uhreja Thumanessa. Järistys iski klo 04 tiistaiaamuna paikallista aikaa.

26.11.2019 9:51

Albaniaan iski varhain tiistaiaamuna 6,4 magnitudin maanjäristys. Sen keskus oli 34 kilometriä pääkaupungista Tiranasta luoteeseen. Useita rakennuksia on romahtanut. Järistys oli Albanian voimakkain vuosikymmeniin.

Tuoreimpien tietojen mukaan ainakin kuusi ihmistä on kuollut ja 300 loukkaantunut. Yksi uhreista sai surmansa Kurbinissa, kun hän hyppäsi ikkunasta paniikissa.

Toinen kuolonuhri oli iäkäs nainen, joka onnistui pelastamaan lapsenlapsensa suojaamalla häntä vartalollaan.

Sanomalehti The Guardianin mukaan pahimmat tuhot kohtasivat pääkaupunki Tiranan pohjoispuolella sijaitsevaa Thumanën kaupunkia.

– Teemme nyt kaikkemme, että saamme pelastettua ihmiset romahtaneiden rakennuksen raunioista, kertoi Albanian presidentti Ilir Meta tiistaina.

Albanian rannikolla sijaitsevassa loma- ja satamakaupungissa Durresissa järistys vaati ainakin kolme kuolonuhria. Parhaillaan siellä raivataan romahtaneita taloja, joista etsitään mahdollisia raunioiden sekaan jääneitä ihmisiä. Durresin rannikko on suosittu lomakohde, mutta suomalaiset matkatoimistot lopettivat Durresiin suuntautuneet lomamatkat tältä sesongilta jo lokakuun alussa.

Maa järisi Durresissa edellisen kerran syyskuussa. Suomalaismatkailijat kertoivat tuolloin rakennusten heiluneen yöaikaan. Tuhot jäivät kuitenkin tuolloin vähäisiksi.

Tiistaiaamun järistys heilutti taloja myös Tiranassa ja myös Serbian puolella esimerkiksi Novi Sadissa, joka on lähes 700 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta.

Järistys tuntui myös Italian puolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos