Yksi Venäjän rikkaimmista naisista kuoli lento-onnettomuudessa Saksassa - Ulkomaat - Aamulehti

Yksi Venäjän rikkaimmista naisista kuoli lento-onnettomuudessa Saksassa

Koneen lentäjä ja kaksi matkustajaa kuolivat, kun pienkone syöksyi parsapelloille laskeutumisen yhteydessä. Yksi matkustajista oli Venäjän toiseksi suurimman lentoyhtiön osaomistaja, miljonääri Natalia Fileva.

1.4.2019 14:02 | Päivitetty 1.4.2019 16:43

Yksi Venäjän rikkaimmista naisista, Natalia Fileva, on kuollut lento-onnettomuudessa Saksassa.

Kaikkiaan kolme ihmistä kuoli sunnuntaina pienkoneen syöksyttyä parsapellolle laskeutumisen yhteydessä. Kone oli aloittanut laskeutumisen Frankfurt-Egelsbach-lentokentälle.

Fileva oli S7-lentoyhtiön osaomistaja. S7 tunnetaan myös nimellä Siberia Airlines. Kyseessä on venäjän toiseksi suurin lentoyhtiö. Filevan kuolemasta kertoi S7 tiedotteessaan.

Forbes-lehti arvioi 55-vuotiaan omaisuuden arvoksi noin 600 miljoonaa dollaria, eli noin 534 miljoonaa euroa. Tämä teki hänestä Venäjän neljänneksi rikkaimman naisen.

Myös Filevan aviomies Vladislav Filev on yksi S7-yhtiön osaomistajista.

Turmakone lähti matkaan Cannesista

Frankfurt-Egelsbach on yksityisyyttä suosivien matkustajien suosiossa, kirjoittaa Bloomberg.

Ranskan Cannesista matkaan lähtenyt yksityiskone katosi lentoja jäljittävän Flightradar24-sivuston mukaan tutkasta hieman klo 15 jälkeen paikallista aikaa.

Uutistoimisto TASSin mukaan kyseessä oli kuusipaikkainen kone ja kaikki koneessa olleet olivat Venäjän kansalaisia.

The New York Times -lehden mukaan toinen matkustajista oli Filevan isä.

Kone tuhoutui lähes täysin

Paikallinen poliisi ei ole varmistanut turmassa kuolleiden henkilöllisyyttä. TASSin mukaan kone tuhoutui turmassa ja sitä seuranneessa voimakkaassa tulipalossa lähes kokonaan.

Turman syy ei vielä ole selvillä, mutta TASSin haastatteleman lentoturvallisuusviranomaisen arvion mukaan lentäjä saattoi menettää koneen hallinnan käännön yhteydessä.

S7-yhtiö esitti tiedotteessaan surunvalittelut turmassa kuolleiden läheisille. Yhtiön mukaan Venäjän viranomaiset aloittavat turman tutkinnan yhdessä kansainvälisten tutkijoiden kanssa.

Tämän lisäksi kaksi kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti, kun turmapaikalle matkannut poliisiauto kolaroi toisen ajoneuvon kanssa lähellä lentokenttää, kertoo saksalainen uutistoimisto DPA. Sen mukaan kuolleet olivat toisessa ajoneuvossa, joka oli alustavien tietojen mukaan yrittänyt ajaa kiinni jotain toista ajoneuvoa ennen kolaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos