Tampereella järjestetään Suomen suurin ammattiyhdistystapahtuma – Teollisuusliiton liittokokoukseen odotetaan jopa 800:aa henkeä

Teollisuusliitto järjestää liittokokouksensa Tampereella. Kyseessä on Suomen suurin ammattiyhdistystapahtuma.

Teollisuusliiton liittokokous järjestetään Tampere-talossa. Avajaispäivänä maanantaina paikalle odotetaan saapuvan jopa 800 henkeä.

Aamulehti

Tampereella järjestetään 22.–24. toukokuuta Suomen suurin ammattiyhdistystapahtuma. Kyseessä on Teollisuusliiton viiden vuoden välein järjestettävä liittokokous.

Liittokokous järjestetään Tampere-talossa. Avajaispäivänä maanantaina paikalle odotetaan saapuvan jopa 800 henkeä.

”Maanantain avajaispäivänä koolla on noin 800 henkeä, joista noin 450 on vaaleilla valittuja liittokokousedustajia. Heidän lisäkseen saapuu kotimaisia ja kansainvälisiä kutsuvieraita, pääasiassa ammattiyhdistyksistä ympäri maailmaa”, kertoo Teollisuusliiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Timo Nevaranta.

Nevaranta kertoo, että tiistaina ja keskiviikkona osallistujia on hieman vähemmän ja näinä päivinä keskitytään pääasiassa kokousasioihin.

Kokouspäivinä käydään läpi ja hyväksytään Teollisuusliiton tuleva strategia ja liiton uudet säännöt, minkä lisäksi liittokokouksessa valitaan liiton johtajisto seuraavaksi viideksi vuodeksi.

”Johtajisto valitaan kahdessa osassa. Tiistaina valitaan liiton puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat, ja keskiviikkona hallitus ja valtuusto”, Nevaranta kertoo.

Teollisuusliitto tunnistaa Tampereen teollisuushistorian

Nevarannan mukaan Tampere on luonnollinen valinta kokouspaikaksi sekä sijaintinsa että teollisuushistoriansa vuoksi.

”Tampere on Suomen logistinen keskus, jonne on helppo saapua kaikkialta, mutta luontainen myös siksi, että Tampere ovat perinteinen teollisuuspaikkakunta historiansa puolesta.”

Teollisuusliitto syntyi, kun metalli-, puu- ja teollisuusalojen ammattiliitot fuusioituivat vuonna 2018. Nevaranta kertoo, että entinen metalliliitto tapasi kokoontua Tampereella.

Liittokokouksen keskeinen viesti on, että vaikka teollisuus muuttaa ajan saatossa muotoaan, niin hyvinvoiva teollisuus on hyvinvointivaltion perusedellytys.

”Suomalaiseen työelämään vaikuttaa yhtä lailla eduskunta ja hallitus, mutta siihen vaikutetaan myös työmarkkinoilla. Palkansaajat vaikuttavat järjestäytymällä, ja kun meitä on riittävästi, voimme neuvotella työnantajien kanssa palkoista, perhevapaista ja työturvallisuudesta”, Nevaranta sanoo.

”Näin iso ammattiyhdistystapahtuma on siinä mielessä kansanjuhlaa, että samalla keskustellaan työelämän suunnasta demokraattisesti yhdessä järjestäytyen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut