Askon ja Sotkan työn­tekijät saavat sittenkin palkkansa tammi­kuussa, työn­antaja perui muutoksen

Palkanmaksurytmin muutos voidaan toteuttaa myöhemmin, mutta henkilöstöä kuullen. ”On tärkeää, että henkilöstöä kuullaan tässä”, sanoo Indoor Groupin pääluottamushenkilö.

Indoor Group maksaa sittenkin Askon ja Sotkan työntekijöille kuukausipalkat normaalisti tammikuussa.

31.12.2022 15:53

Indoor Group peruu tammikuulle suunnitellun palkan­maksu­rytmin muutoksen. Askon ja Sotkan työntekijöille maksetaan tammikuussa kuukausipalkat normaalisti. Indoor on huonekaluketjujen Askon ja Sotkan emoyhtiö.

Vielä perjantaina kerrottiin, että Askon ja Sotkan työntekijöille ei makseta tammikuussa kuukausipalkkoja, koska Indoor Group siirtyy taannehtivaan palkanmaksuun.

Tähän mennessä yhtiö on maksanut kuukausipalkan kuluvan kuukauden puolivälissä. Yhtiö suunnitteli, että tammikuusta lähtien palkka maksettaisiin taannehtivasti seuraavan kuukauden puolivälissä. Tammikuun palkanmaksu siirtyisi helmikuulle, joten tammikuussa kuukausipalkat jäisivät maksamatta. Työntekijät saivat asiasta tiedon vasta joulun jälkeen.

Muutos olisi vaikuttanut noin 260 henkilön palkanmaksuun. Indoor Groupissa on yhteensä noin 640 työntekijää.

”Firma perui tammikuun palkan siirron helmikuulle. Viesti tuli toimitusjohtajalta henkilöstölle tänään kello 13.41. Tammikuun palkka maksetaan kuukausipalkkalaisille tammikuussa ihan niin kuin normaalistikin”, kertoo Indoor Groupin pääluottamushenkilö Ritva Loikkanen lauantaina.

”Tämä on todella hyvä asia. Se helpottaa varmasti henkilöstön tilannetta tammikuussa. Tieto otetaan positiivisesti vastaan.”

Loikkasen mukaan palkanmaksurytmin muutos voidaan toteuttaa myöhemmin, mutta sen toteutustapaa käsitellään yhdessä henkilöstön edustajien kanssa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut