Microsoftin innovaatiojohtaja Salla Eckhardt toteutti haaveensa - Työelämä - Aamulehti

Tamperelainen Salla Eckhardt sairastui opiskeluaikanaan kahdesti syöpään – Nyt hän on Microsoftin innovaatiojohtaja, joka toteutti utopistiselta kuulostaneen haaveensa

Salla Eckhardt muutti Tampereelta Yhdysvaltain Seattleen kahden bengalikissan ja parin matkalaukun kanssa vuonna 2015 ja loi uuden elämän tyhjästä. Kesällä 2018 Microsoft pyysi hänet töihin. Aamulehti nostaa esiin omilla aloillaan poikkeuksellisen menestyneitä huippuammattilaisia, joilla on juuret Pirkanmaalla. Salla Eckhardt on yksi heistä.

Salla Eckhardt asettui Yhdysvaltoihin Seattleen kuusi ja puoli vuotta sitten. Hän sanoo, että kaupunki muistuttaa paljon hänelle rakasta Tamperetta. Kotikaupunkiaan Eckhardt pitää Suomen Piilaaksona, teknologia­keskittymänä.

21.11. 6:30

Aamulehti

”Muistan haaveilleeni arkkitehtiopintojen alussa, että jonain päivänä haluaisin olla mukana lentokenttähankkeessa ja ajaa mustalla maastoautolla työmaakierrokselle. Se oli sellainen utopistinen unelma, että millaista se voisi olla, kun olisi mukana megahankkeessa. Nyt kun niitä megahankkeita on tullut tehtyä aika paljon ja ajan sillä mustalla autolla, pitää miettiä uusia unelmia. Toivon näkeväni teollisuuden digitaalisen mullistamisen ennen kuin jään eläkkeelle.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut