Tutkija Tuija Jokinen on päässyt urallaan erikoisiin paikkoihin - Työelämä - Aamulehti

Nokialta ponnistanut Tuija Jokinen on päässyt urallaan paikkoihin, joihin on asiaa vain sotilailla ja tutkijoilla – Kerran hän ajoi Euroopassa puolen miljoonan euron mittalaite kyydissään

Tuija Jokinen teki Nokian lukiossa vuoden aikana ennätyspoissaolot, mutta väitteli myöhemmin tohtoriksi. Nyt hän tutkii työkseen ilmakehää. Aamulehti nostaa esiin omilla aloillaan poikkeuksellisen menestyneitä huippuammattilaisia, joilla on juuret Pirkanmaalla. Tuija Jokinen on yksi heistä.

Tutkijan työ on vienyt Nokialla varttuneen Tuija Jokisen kaikille mantereille. Kuva on otettu Pohjoisella jäämerellä kesällä 2020. Jokinen kertoo, että tutkijat tutkivat sulamislammikoiden ja railojen kaasu- ja hiukkaspäästöjä.

21.11. 6:30 | Päivitetty 22.11. 22:06

Aamulehti

”Olen ollut kolme kuukautta Etelä-Mantereella ja lillunut Pohjoisella jäämerellä neljä kuukautta laivan kyydissä. Jäämerellä 23 mittalaitetta oli merikonteissa laivan kannella. Joka päivä kävin läpi 200 asian listan: ovatko ilmastoinnit päällä, toimivatko sulakkeet, onko sähkönkulutus kurissa, tuottavatko mittalaitteet dataa. Tekstimuotoinen sähköposti oli ainoa kommunikointimenetelmä tutkimusryhmän ulkopuolelle. Satelliittipuhelinta olisi voinut käyttää, mutta 20 minuutin puhelinkortti maksoi 25 euroa ja linja pätki joka kerta.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut