Tampereella on vain yksi paikka, jossa Yacine Samb, 36, ei kokenut rasismia – Nyt hän on menestynyt johtaja Googlella: ”En kuvitellut tällaista uraa”

Yacine Samb on senegalilaisen isän ja suomalaisen äidin rakastettu tytär, joka muutti Pirkanmaalle 1990-luvun syvässä lamassa. Urallaan teknologiajätti Googlella Samb eteni muutamassa vuodessa vastuullisiin johtotehtäviin. Aamulehti nostaa esiin omilla aloillaan poikkeuksellisesti menestyneitä huippuammattilaisia, joilla on juuret Pirkanmaalla. Yacine Samb on yksi heistä.

Googlen monimuotoisuus-, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden johtaja Yacine Samb on yksi Aamulehden haastattelemista Pirkanmaalta ponnistaneista huippuammattilaisista. 36-vuotias Samb on työskennellyt eri tehtävissä teknologiajätti Googlella yli vuosikymmenen. Aamulehti kuvasi Sambin kotonaan Helsingissä.

21.11.2021 6:30

Aamulehti

”Tiedostin nuorena hyvin varhain, että työllä tulee olemaan iso merkitys elämässäni, mutta en missään tapauksessa kuvitellut tällaista uraa.”

”Iso merkitys on siinä, että olen yksi niistä poc-ihmisistä (people of colour, muu kuin valkoihoinen), jotka ovat aina olleet ensimmäisiä. Toivon, että koska itselläni ei ole ollut roolimalleja, saan itse ainakin jakaa tietoa. Kenenkään ei tarvitse seurata juuri minua. Sillä ei ole minulle merkitystä. Merkitystä on sillä, että minun näköisiäni ihmisiä näkyy työelämässä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut