Dammenbergin suklaatehdas valmistaa käsityönä herkkuja - Työelämä - Aamulehti

Pirkanmaalla sijaitsee pieni suklaatehdas, jonka erityiset herkut herättävät kiinnostusta ulkomailla – pääsimme seuraamaan valmistusta: ”Jokainen konvehti on uniikki”

Tiesitkö, että sula suklaa tulee viilentää juuri sopivaan lämpötilaan, jotta siitä saadaan kiiltävää, napsahtavaa suklaata? Tai sitä, montako työvaihetta käsin tehdyt konvehdit vaativat? Toimittaja oppi tämän ja paljon muuta vieraillessaan Dammenbergin suklaatehtaalla Lempäälässä.

Marjo Herckmann valaa konvehteihin suklaiset kannet. Työssä ei saa hidastella tai kiirehtiä, jotta kansista tulee juuri sopivan paksuisia.

7.6. 17:16 | Päivitetty 7.6. 23:42

Ilmassa leijailee ihana suklaan tuoksu. Olemme Lempäälän Sääksjärvellä pienessä Dammenbergin suklaatehtaassa, jossa valmistetaan erityisesti allergisille sopivia suklaaherkkuja.

Kondiittoriksi opiskeleva Jelena Kapanen on täällä neljättä viikkoa työharjoittelussa. Hän kertoo nauttineensa jokaisesta päivästä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut