Nämä ovat Suomen 50 harvinaisinta ammattia – katso lista - Työelämä - Aamulehti

Yleisimpien ammattiryhmien kärkipää pitää pintansa, mutta yksi nousi seitsemässä vuodessa tilaston hänniltä huipulle – Katso tästä listat Suomen 200 yleisimmästä ja 50 harvinaisimmasta ammatista

Suomen yleisimpien ammattien kiistattomaan kärkeen yltävät myyjät ja sairaanhoitajat.

Yleisimpien ammattien listan kärkipää on pysynyt samana jo pitkään.

4.2.2020 17:35

Aamulehti

Myyjät, sairaanhoitajat, sosiaalialan hoitajat ja toimistosiivoojat nousevat vuodesta toiseen Suomen yleisimpien ammattiryhmien tilastojen kärkeen.

Tämä ilmenee Tilastokeskuksen työssäkäyntitilastoista, joita on saatavilla vuodesta 2010 lähtien. Uusimman tilaston tiedot ovat vuodelta 2017.

Suosituimmat ammatit pitävät tiukasti pintansa, mutta muutoksiakin on havaittavissa. Vielä vuosikymmen sitten 20 yleisimmän ammatin listalle ylsivät yhdistetyn maanviljelyn ja eläintenkasvatuksen harjoittajat. Vuonna 2017 ammattiryhmä on pudonnut tilastossa sijalle 124.

Vuonna 2010 tilaston hännillä olleet sovellussuunnittelijat ovat puolestaan kirineet seitsemässä vuodessa sijalle 13 ja ohittaneet lukumäärässään muun muassa moottoriajoneuvojen asentajat ja korjaajat sekä lastentarhanopettajat.

Tilastokeskuksesta huomautetaan, että Suomen harvinaisimpia ammattiryhmiä tilastot eivät onnistu kuvaamaan täysin luotettavasti. Muutama prosentti työllisistä jää tilaston ulkopuolelle, sillä heitä ei onnistuta tavoittamaan tai puutteellisen tiedon vuoksi heidän ammattiaan ei pystytä luokittelemaan.

200 Suomen yleisintä ammattiryhmää

50 harvinaisinta ammattiryhmää

Aamulehti käyttää tasa-arvoisia ammattinimikkeitä, joten jutuissamme saattaa esiintyä tavallisuudesta poikkeavia tehtävänimikkeitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut