Tätä on teknostressi ja se sairastuttaa, mutta näin huonoista tavoista voi oppia pois: ”Tarinan syyllinen on koko systeemi”

Teknologian käytön pitäisi tehdä työnteosta helpompaa ja kevyempää. Tosiasiassa runsas IT:n käyttäminen töissä ja vapaa-ajalla lisää stressiä ja työn kuormittavuutta. Teknostressiä tutkivan Henri Pirkkalaisen mukaan ongelma on pirullinen, koska teknologian käyttöä voi olla vaikea vähentää. Työpaikoilla stressiä helpottaa teknologian käyttöä koskevat yhteiset säännöt ja niiden noudattaminen.

Tietojohtamisen apulaisprofessori Henri Pirkkalainen on todennut tutkimuksissaan, että IT:n käytöstä aiheutuu paljon tehottomuutta ja henkistä kuormitusta työpaikoilla. Teknostressi on monen asian summa, mutta yksi merkittävä syy on on työn ja vapaa-ajan sekoittuminen. Moni esimerkiksi lukee työhön liittyviä viestejä iltaisin kotona.

27.12.2019 8:02

Aamulehti

Työpäivä keskeytyy toistuvasti erilaisiin viestiääniin, ponnahdusikkunoihin ja laitteiden värinään. Keskeytykset seuraavat vapaa-ajalle. Vaikka viestejä ei tulisi, moni käy oma-aloitteisesti tarkistamassa sähköpostia ja keskusteluryhmiä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut