Toimitusjohtajat ja lääkärit ovat Suomen kovapalkkaisimpia – katso lista 100 ammattiryhmän keskipalkoista - Työelämä - Aamulehti

Toimitusjohtajat ja lääkärit ovat Suomen kovapalkkaisimpia – katso lista 100 ammattiryhmän keskipalkoista

Toimitusjohtajien ja pääjohtajien keskimääräinen kuukausipalkka on 8 518 euroa.

Sadan kohdan lista ammattien keskipalkoista kuukaudessa paljastaa, että ykkösen ja sijalla sata olevan välillä on eroa yli 6 000 euroa.

5.2.2020 7:15 | Päivitetty 5.2.2020 7:54

Aamulehti

Eri alojen johtajat ja lääkärit lukeutuvat Suomen kovapalkkaisimpien ammattiryhmien kärkeen.

Tilastokeskuksen julkaiseman vuoden 2018 palkkarakennetilaston mukaan toimitusjohtajien ja pääjohtajien keskimääräinen kuukausipalkka on 8 518 euroa. Lääkärien keskipalkka on vajaan tonnin matalampi.

Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto listaa kokoaikaisten palkansaajien keskimääräiset kokonaisansiot kuukaudessa. Kokoaikaiseksi on määritelty palkansaajat, joiden säännöllinen viikkotyöaika on enemmän kuin 90 prosenttia alan normaalista.

Kuukausiansioihin on laskettu mukaan niihin liittyvät lisät, kuten ylityöansiot, työaikalisät, luontoisedut, tulospalkkiot ja muut kertaluontoiset erät.

Tilastossa ovat mukana kaikki työnantajasektorit. Muun muassa Nokian kaltaisten suuryritysten johtajat on kuitenkin jätetty tilaston ulkopuolelle, jotta heidän palkkansa eivät vääristä kohtuuttomasti ammattiryhmän keskipalkkoja.

100 kovapalkkaisinta ammattiryhmää

Suluissa kokonaisansion keskiarvo, e/kk

Aamulehti käyttää tasa-arvoisia ammattinimikkeitä, joten jutuissamme saattaa esiintyä tavallisuudesta poikkeavia tehtävänimikkeitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos