Ere-ideologia: Lumia Huhdanpää-Jais halusi päätösvaltaa talouteensa ja elämäänsä - Työelämä - Aamulehti

Lumia Huhdanpää-Jais teki paljon töitä ja tienasi hyvin – Sitten uusi ilmiö innosti häntä hyppäämään oravanpyörästä: ”Säästämisestä tulee hyvä olo"

Uuden ilmiön innostamat työikäiset pyrkivät taloudelliseen riippumattomuuteen ja omaehtoiseen työntekoon niin, että aikaa jää itselle, läheisille ja vapaaehtoistyöhön. Mukana ere-ideologiassa on nuukailijoita, tee se itse -ihmisiä ja liike-elämän menestyjiä. Lumia Huhdanpää-Jais jätti menestyksen tavoittelun digitaalisessa maailmassa ja perusti kotitoimiston pikkukylään Pälkäneelle.

Pälkäneläinen Lumia Huhdanpää-Jais kiinnostui yksinkertaisesta elämästä työskennellessään it-alalla Saksassa. Nykyään rahaa on vähemmän, mutta Huhdanpää-Jais kokee olevansa tyytyväisempi elämässään kuin aikoihin.

18.11.2019 18:54 | Päivitetty 18.11.2019 20:54

Aamulehti

Irtautuminen työstä on osalla työikäisistä tavoitteena nopeasti ja varhain, suunnitelmallisesti ja nuorena. Maailmalla ilmiöstä puhutaan termillä ERE, Early Retirement Extreme, eli ”aikainen irtautuminen”, jossa arjen arvoina korostuvat vapaus ja oman itsensä johtajuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut