Laajoista tietoturvahäiriöistä aletaan tiedottaa 112 Suomi -sovelluksen kautta - Tiede ja teknologia - Aamulehti

Laajoista tietoturvahäiriöistä aletaan tiedottaa 112 Suomi -sovelluksen kautta – ”Kännykkä on tähän erinomainen väline”

112 Suomi -sovelluksella on tällä erää runsaat 1,9 miljoonaa aktiivikäyttäjää.

29.10. 11:30

Helsinki

Laajoista tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista aletaan tiedottaa 112 Suomi -sovelluksen kautta. Kansalaisia koskevista tieturvahäiriöistä varoittaa 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.

Traficomin mukaan tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista on tärkeää jakaa tietoa viiveettömästi ja monikanavaisesti, koska suurin osa suomalaisista käyttää sähköisiä palveluita ja nettiin kytkettyjä laitteita arjessaan.

”112 Suomi -sovellus toimii uutena viestintäkanavanamme yksityishenkilöille. Kännykkä on tähän (tietoturvahäiriöistä varoittamiseen) erinomainen väline”, sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman.

Tietoturvahäiriöt ja -tilanteet ovat digiyhteiskunnassa yleisiä, ja ne vaativat käyttäjältä tarkkaavaisuutta ja toimia, sanoo puolestaan Hätäkeskuslaitos.

”Näitä tilanteita voi verrata fyysisen ympäristömme poikkeustilanteisiin. Otamme tietoturvailmoitukset 112 Suomi -sovellukseen digitalisaation tuomana luonnollisena lisänä tiedon tarpeisiin vastaamiseksi”, sanoo johtokeskuksen päällikkö Lasse Matilainen Hätäkeskuslaitoksesta.

112 Suomi -sovelluksella on tällä erää runsaat 1,9 miljoonaa aktiivikäyttäjää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut