Tällaista on kahden nuoren elämä ilman somea - Tiede ja teknologia - Aamulehti

Älypuhelin lensi kaaressa moottoritien pientareelle, kun Joonatan Pekola sai tarpeekseen sosiaalisesta mediasta – Tällaista on kahden nuoren elämä ilman somea

Yhä useampi havahtuu tarkastelemaan kriittisesti suhdettaan sosiaaliseen mediaan ja jopa luopuu sen käytöstä kokonaan. Aluillaan on murros, jonka seurauksena myös someyhtiöt joutuvat muuttamaan toimintatapojaan, arvioi tutkija Suvi Uski.

Memmu Mazengo on ollut pian vuoden ilman sosiaalista mediaa. Hän ulkoilee usein kotikulmillaan Töölössä ja huomioi ympärillään olevia asioita aiempaa tarkemmin, koska älypuhelin ei enää varasta toistuvasti huomiota.

29.10. 10:16

Kun Facebook hajosi lokakuun alussa, rutiinit menivät monessa kodissa uusiksi. Yksi jos toinenkin sai huomata, kuinka merkittävästi yli kuusi tuntia kestänyt käyttökatko vaikeutti yhteydenpitoa muihin ihmisiin.

Jumissa olivat myös viestipalvelut Whatsapp ja Messenger sekä kuvapalvelu Instagram, jotka ovat Facebookin omistuksessa. Perinteinen puhelimella soittaminen nousi arvoon arvaamattomaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut