Näkö takaisin sokeutuneelle – neljä naista perusti Suomeen ainutlaatuisen yrityksen - Tiede ja teknologia - Aamulehti

Jos nämä neljä naista onnistuvat, moni sokea saa näkönsä takaisin – Tampereella syntyi täysin ainutlaatuinen yritys: "Päätimme, että teemme sen itse"

Neljän Tampereen yliopiston tutkijan perustama Stemsight-yritys aikoo rakentaa ihmisen kantasoluista ja biomateriaaleista varaosia, jotka palauttavat näön sokeutuneeseen silmään. Tuoreet yrittäjät kertovat, mistä uudenlaisessa hoitomenetelmässä on kyse.

Stemsight-yrityksen perustaneilla Heli Skottmanilla (vas.), Tanja Ilmarisella, Laura Koivusalolla ja Anni Möröllä on kokemusta kantasolujen tutkimuksesta yhteensä kymmeniä vuosia. Nyt on koittanut aika siirtää laboratoriossa tehtyä perustutkimusta sokeutta parantaviksi hoidoiksi potilaille.

14.9. 8:34 | Päivitetty 19.9. 20:15

Aamulehti

Tampereella on perustettu Suomen ensimmäinen ihmisen erittäin monikykyisiin kantasoluihin erikoistunut startup-yritys. Stemsight-yrityksen tavoitteena on kehittää sarveiskalvon sokeutta parantava hoito.

Käytännössä yrityksen ensimmäiseksi suunnittelema sokeutta parantava tuote on silmän etuosassa sijaitsevan sarveiskalvon pinnalle asetettava biomateriaalista valmistettu läpinäkyvä biohajoava kalvo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: