Tamperelainen AerOff-yritys on lanseeraamassa konepajoille uutta ilmanpuhdistusjärjestelmää - Tiede ja teknologia - Aamulehti

Tulevaisuudessa maailman konepajojen ilma saattaa puhdistua Tampereen ammattikorkeakoulussa syntyneellä innovaatiolla: ”Kaikki tulevat trendit ovat meidän puolellamme”

Pirkko Pihlajamaan keksimä ilmanpuhdistusjärjestelmä konepajoille on valmis maailmanvalloitukseen Hanna Pihlajarinteen johtamassa yrityksessä.

Keksijä Pirkko Pihlajamaa ja toimitusjohtaja Hanna Pihlajarinne ovat molemmat alun perin Tampereen ammattikorkeakoulun opettajia. Nyt he vetävät Tamkin tutkimuksesta syntynyttä spin-off-yhtiötä, jonka suodatusjärjestelmän keskusyksikkö loistaa heidän taustallaan Tamkin konetekniikan laboratoriossa.

2.8.2021 6:00

Aamulehti

Konepajassa on tietty tuoksu. Se on yleensä sekoitus metallintyöstön käryä ja leikkuunesteen tunkkaisuutta. Nyt tähän on tulossa muutos. Tamperelainen spin-off-yritys on lanseeraamassa konepajoille uutta ilmanpuhdistusjärjestelmää. Se ottaa talteen paitsi metallintyöstössä syntyvät hiukkaset, myös höyrystyneen leikkuunesteen aerosolit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut