Tampereen yliopistossa voitaisiin tehdä syöpähoidot mullistava työkalu, mutta on vain yksi este – Huippututkija Joni Kämäräisen ryhmällä on kuitenkin hätkähdyttävä idea

Joni Kämäräinen johtaa Tampereen yliopiston tietokonenäön tutkimusryhmää. Hänen oma katseensa on nyt robotiikassa. Kämäräinen kertoo Aamulehden Tieteentekijät-jutussa ja podcastissa, mitä robotiikka tuo elämäämme. Kämäräinen haluaa muun muassa kehittää vessarobotin vanhuutensa avuksi.

Tampereen yliopiston signaalinkäsittelyn professorin Joni Kämäräisen mukaan kohteiden tunnistamista kuvasta pidettiin tietokonenäön graalin maljana. Kun se ratkaistiin, pitää keksiä jotain aivan uutta, vaikkapa oikeasti hyödyllinen kotiapurobotti.

| Päivitetty

Aamulehti

Professori painaa kosketusnäytöltä ensin kahvikupin ikonia, sitten kupposen koon kuvaa, kolmanneksi kahvin vahvuuden säädintä, neljänneksi starttipainiketta. Aamulehden toimituksen kahviautomaatti on kiiltävä ja päältä pätevän tuntuinen, mutta vakavasti: tarvitaanko oikeasti neljää painallusta, että saa kupin haluamaansa kahvia? Eikö kahvikäyttöliittymää yhtään selkeämmäksi voisi koodata?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut