Yksi syy lisää harjata hampaita ja pitää huolta suun terveydestä – Tamperelaistutkijat löysivät yhteyden suun streptokokkibakteerien ja aivohalvausten välillä - Tiede ja teknologia - Aamulehti

Yksi syy lisää harjata hampaita ja pitää huolta suun terveydestä – Tamperelaistutkijat löysivät yhteyden suun streptokokkibakteerien ja aivohalvausten välillä

Tampereella tehdyssä tutkimuksessa aivohalvauspotilaiden aivoveritulppanäytteistä löydettiin suusta peräisin olevien bakteerien dna:ta. Tutkimus vahvistaa näkemystä siitä, että hampaiden kunnolla ja suun terveydellä on suurempi rooli erilaisten valtimosairauksien synnyssä kuin tähän asti on ajateltu.

Hampaista ja suun hyvinvoinnista kannattaa pitää hyvää huolta, sillä suun bakteereilla on yhteys valtimosairauksien syntyyn.

15.5.2019 6:55

Aamulehti

Tampereen yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että aivovaltimoiden veritulpissa on suusta peräisin olevien bakteerien dna:ta. Tutkimus vahvistaa aiemmissa tutkimuksissa tehtyjä havaintoja siitä, että suun bakteereilla on suurempi rooli valtimosairauksien synnyssä kuin on ajateltu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: