Tampereen yliopiston professorilla on selkeä ratkaisu siihen, miten Suomen tiet saadaan pidettyä paremmassa kunnossa: ”Iso haaste se on, mutta mahdollista toteuttaa”

Yksi Tampereen ylipiston infra-alan digitalisaatioprofessorin Kalle Vaismaan keskeisistä tehtävistä on nostaa suomalainen infra-alan osaaminen kansainväliselle huipulle. Tehtävä ei ole hänen mielestään mahdoton, sillä Tampereella ja Suomessa ollaan jo hyvin lähellä maailman kärkeä. Tampere on tärkeä edelläkävijä, sillä täällä on monipuolista alan huippuosaamista sekä yliopistossa että yrityksissä.

Kalle Vaismaa aloitti infra-alan digitalisaation professorina Tampereen yliopistossa helmikuussa. Professuuri on ajassa kiinni, sillä Tampereella vanhaa infrastruktuuria on purettu ja uutta rakennettu oikein urakalla viime vuosina.

15.10.2019 6:12

Aamulehti

Kun kaivinkone kuopaisee maata, pinnan alta löytyy yleensä aina yllätyksiä, sillä ei tiedetä, mitä kaikkea maan uumeniin on vuosien saatossa kätketty. Pinnan alla olevasta infrastruktuurista tarvitaan kipeästi lisää digitaalista mallipohjaista tietoa.

Kuka?

Kalle Vaismaa

Ikä: 49 vuotta.

Kotipaikka: Pälkäne

Työ: Infra-alan digitalisaatioprofessori Tampereen yliopistossa helmikuusta 2019 lähtien. 5-vuotinen professuuri on puoliksi teollisuuden rahoittama.

Mitä työhön kuuluu: Mukana maa-, pohja- ja ratarakenteiden tutkimusryhmässä rakennetun ympäristön tiedekunnassa.

Keskeinen tehtävä: Infra-alan tuottavuuden edistäminen digitalisaatiota hyödyntämällä.

Harrastaa: Suunnistanut pienestä pitäen. Pälkäneen Luja-Lukon suunnistusjaoston puheenjohtaja. Osallistunut Jukolan viestiin yli kymmenen kertaa.

Oho: Voitti Tampereen ylioppilastalolla 27.9. järjestetyn tutkijoiden leikkimielisen ScienceSlam-kilpailun 10-minuuttisella stand-up-esityksellä, joka käsitteli infrastruktuuria.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut