Tampereen yliopisto sai ainutlaatuisen mikroskopian testausympäristön - Tiede ja teknologia - Aamulehti

Tampereen yliopistolla on ainutlaatuinen testipaikka – miljoonien huippulaitteilla kehitetään materiaaleja, joilla suojellaan ympäristöä ja parannetaan sairauksia

Hervannan kampuksella Sähkötalon takanurkassa piileksivä keskus on uusien materiaalien kanssa työskenteleville oikea aarreaitta. Erilaisilla elektronimikroskoopeilla tutkijat pääsevät käsiksi materiaalien pinnan ja sisäisten rakenteiden pienimpiinkin yksityiskohtiin.

Mikroskopiakeskuksen ylpeys on lähes kaksi miljoonaa euroa maksanut ja 1 500 kiloa painava läpivalaisuelektronimikroskooppi. Keskuksen johtajan Minnamari Vippolan mukaan sillä saadaan tarkkaa kuvaa tutkittavan materiaalin sisäisestä hienorakenteesta atomien mittakaavassa.

25.10.2019 10:01

Aamulehti

Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella Sähkötalossa vuosi sitten toimintansa aloittanut mikroskopiakeskus on aarreaitta uusia materiaaleja kehittäville tutkijoille.

Keskus on vahvasti ajassa kiinni, sillä sen huipputarkkojen elektronimikroskooppien avulla tutkijat näkevät yksityiskohtia, joiden avulla he muokkaavat materiaaleja ympäristöystävällisemmiksi tekemällä niistä kestävämpiä, kevyempiä, suorituskykyisempiä ja vähemmän energiaa kuluttavampia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut