Näin kokoat terveellisen ja täyttävän aterian lounasravintolassa - Terveys - Aamulehti

Keräsitkö noutopöydästä ruokaa lautaselle koko rahan edestä? – Asiantuntija kertoo, kuinka lounaalla voi tukea painonhallintaa

Suomalaiselle lounasruokailijalle käy annosta koostaessaan tyypillisesti kahdella tavalla: syötävää kertyy joko liikaa tai liian vähän. Molemmilla on haittavaikutuksensa.

Lounasruokalassa ruoan annostelu on joskus hankalaa, kun kaikkea tekisi mieli maistaa.

4.8.2021 18:18

Sopivan kokoinen ruoka-annos ei jätä nälkää, mutta ei ole kuitenkaan niin suurikaan, että tulisi syötyä ähkyyn saakka. Laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on työssään havainnut, ettei oikean annoskoon valinta ole ihmisille aina helppoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut