Tee ruuastasi huipputerveellistä – vanha konsti on tieteen uusi löytö: tekee suolistolle tutkitusti hyvää

Uusi merkittävä tieto suoliston terveydelle on vanha: meidän kannattaa opetella uudelleen jo unohtunut ruuanlaitto. Hyvin pitkälle prosessoitu ruoka ei tee hyvää suolistollemme. Ennen ruokaa säilöttiin hapattamalla, joka moninkertaistaa ruuan ja juoman perinteisten luontaisten hapatebakteerien määrän. Suoliston terveydelle hapatettu ruoka tekee tutkitusti hyvää.

Syyskeväällä on mitä mainioin hetki opetella hapattamista esimerkiksi säilömällä hapattamalla kauden satoa.

15.10.2019 13:29

– Ruokamme on nykyisin aivan liian steriiliä.

Tätä mieltä on funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen johtaja, professori Seppo Salminen Turun yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta.

– Elintarviketeollisuus tekee ruokaa, joka säilyy huoneenlämmössä pitkään, jopa kaksi vuotta.

– Aivan päinvastaiseen tulisi pyrkiä, Salminen toteaa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut