Anoreksia oli viedä Lauran hengen – Sairaus vei mukanaan vielä raskausaikanakin: ”Ilman omaisiani en olisi tässä” - Terveys - Aamulehti

Anoreksia oli viedä Laura Jouttunpään hengen – kolmen lapsen äiti joutui nenämahaletkuun raskausaikana: ”Ilman omaisiani en olisi tässä”

31-vuotias riihimäkeläinen Laura Jouttunpää sairastui 10 vuotta sitten anoreksiaan, joka vei hänet sairaalaan useita kertoja. Jouttunpää joutui osastolle vielä raskausaikanakin, mutta nyt kolmen lapsen äiti on toipumisessaan pitkällä. Nyt Laura Jouttunpää kertoo tarinansa, koska hän toivoo sen tuovan apua muille samaa kokeville sekä heidän läheisilleen.

Laura Jouttunpää oli 21-vuotias, kun hän sairastui anoreksiaan. Sairaus varjosti myös kahden lapsen raskausaikaa. Vasta kolmas raskaus sujui ilman ongelmia. Nyt vaikeista ajoista on kolme vuotta.

13.5.2019 19:57 | Päivitetty 13.5.2019 20:29

"En ollut teini-ikäinen sairastuttuani, vaan jo 21-vuotias. Oireilu alkoi vasta, kun olin muuttanut kotoani Lahteen opiskelemaan sairaanhoitajaksi.

Olin aina ollut kiltti, tunnollinen ja epävarma itsestäni, mutta elämässäni ei ole ollut mitään traumaattisia kokemuksia. Pyrin aina miellyttämään kaikkia ja olin ankara itselleni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut