Sanna Marinin hallitusviisikosta kansainvälinen dokumenttisarja HBO Maxille – esitetään myös Yhdysvalloissa

Suoratoistopalvelu HBO Maxin ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja seuraa Sanna Marinin hallitusviisikon vaiheita. Sarja saa ensi-iltansa alkukesästä, ja se nähdään myös Yhdysvalloissa.

HBO Maxin uusi dokumentti seuraa Sanna Marinin (keskellä) hallitusviisikon vaiheita. Marinin vierellä Anna-Maja Henriksson, Annika Saarikko, Sanna Marin, Maria Ohisalo ja Li Andersson.

Aamulehti

Suoratoistopalvelujätti HBO Max on julkistanut ensimmäisen suomalaisen dokumentti­sarjansa. Viisi valittua -nimisessä, kolmiosaisessa dokumentissa seurataan pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtaman hallitusviisikon vaiheita.

HBO Maxin mukaan sarjassa päästään tutustumaan hallitusviisikon jäseniin julkisuuskuvan takana ja jaetaan niin herkkiä kuin avoimia hetkiä. Dokumentti­sarjassa seurataan viisikkoa ja sen toimia niin korona-aikana kuin Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan alettua.

Marinin lisäksi hallitusviisikkoon kuuluvat Annika Saarikko (kesk.), Maria Ohisalo (vihr.), Li Andersson (vas.) ja Anna-Maja Henriksson (r.).

Suoratoistopalvelun mukaan sarja käsittelee tärkeitä vallan ja naiseuden teemoja.

”Jopa Suomessa, missä naisten osallistumisella politiikkaan on pitkät perinteet, naispuolisia poliitikkoja arvioidaan ja kritisoidaan edelleen miespuolisia kollegoita tiukemmin kriteerein”, sanoo HBO Maxin EMEA-alueen dokumenteista vastaava Hanka Kastelicova tiedotteessa.

Viisi valittua saa ensi-iltansa suoratoisto­palvelussa alkukesän aikana. Suomen lisäksi dokumenttisarja nähdään Yhdysvalloissa ja osassa Eurooppaa. Sarjan on ohjannut Mia Halme ja tuottanut Fremantle Media Finland oy.

Ennen Viisi valittua -dokumenttisarjaa HBO Max on julkaissut suomalaisista lyhytelokuvista koostuvan Eristyksissä-sarjan ja True Story Suomi -viihdeohjelman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut