Koskista esitetään nyt Australiassa – Seppo Jokiselle se on erityisen tärkeä asia

Seppo Jokisen Australian-ystäville Koskinen-sarjan tapahtumapaikat ovat nostaneet kyyneleet silmiin.

Komisario Koskisen ja Ulla Lundelinin (Eero Aho ja Maria Ylipää) rikostutkimuksia seurataan nyt myös ulkomailla. Koronatalvena 2020–2021 tv-sarjaa kuvattiin Mustassavuoressa.

24.2. 14:42

Aamulehti

Tampereella kuvattu Komisario Koskinen eli englanniksi Lakeside Murders on jo jonkin aikaa ollut katsottavissa australialaisessa suoratoistopalvelussa. Saavutus on kirjailija Seppo Jokiselle erityisen mieluisa, onhan hänellä henkilökohtaisesti hyvin lämpimät suhteet nimenomaan Australiaan.

”Tv-sarjan saaminen Australiaan merkitsee minulle paljon. Lähdin sinne kaksikymppisenä heti armeijan jälkeen, vietin yli kolme vuotta melko kulkevaista ja seikkailevaa elämää, ja haaveilin jo silloin kirjailijan ammatista. Mutta en hurjimmissa kuvitelmissanikaan olisi osannut unelmoida, että kirjojeni pohjalta tehtyä tv-sarjaa esitettäisiin siellä joskus”, Jokinen hämmästelee Aamulehdelle.

Tampereella kuvatusta sarjasta on tullut kirjailijalle hyvää palautetta myös suomalaisilta Australian-siirtolaisilta ja heidän jälkipolviltaan. Maahan muutti 1950–1970-luvuilla työn perässä tuhansia suomalaisia, ja paljon lähtijöitä oli myös Tampereen seudulta.

”Olen käynyt myöhemmin Australiassa yhdeksän kertaa, ja minulla on siellä sekä suomalaisia että australialaisia ystäviä. Olen nyt saanut heiltä riemukasta palautetta, kuten esimerkiksi muutamalta 1960–70 –luvuilla nuorina sinne siirtolaisiksi muuttaneilta. On kuulemma tullut tippa silmään niin kesäisiä kuin talvisiakin synnyinmaan maisemia katsellessa”, Jokinen kertoo.

Australian lisäksi sarjaa on mahdollista katsella Britanniassa, Uudessa Seelannissa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Puolassa, Japanissa ja Baltian maissa.

Jokisen uusi Komisario Koskinen -kirja Sen maksaa minkä tilaa ilmestyy huhtikuun 2. päivä. Tv-sarjan kolmas tuotantokausi on tekeillä.

Australialla on Seppo Jokisen sydämessä ikuinen paikka, kiitos nuoruusvuosien pitkien ja vaiherikkaiden seikkailujen. Arkistokuvaan tamperelaiskirjailija kuvattiin lokakuussa 2021 Iidesjärven lintujärvellä.

Sekä Aamulehti että Koskinen-sarjaa Suomessa esittävä Ruutu kuuluvat Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut