Frendien paluu toteutuu viimein erikoisjaksolla - Televisio - Aamulehti

Frendien paluu toteutuu viimein kahden viikon kuluttua erikoisjaksolla – vierailijoina muun muassa Malala Yousafai ja David Beckham

Paluujakso on käsikirjoittamaton, ja näyttelijät esiintyvät jaksossa omina itsenään, eivät roolihahmoinaan.

Kuinka Frendit-sarjan näyttelijät ovat muuttuneet tästä kuvasta, ja millaisia tuntemuksia porukassa herää, kun hekokoontuvat kaikkien näiden vuosien jälkeen tuttuihin lasvasteisiin muistelemaan sarjan tekemistä?

14.5. 14:12

Tv-komediasarja Frendit (1994–2004) palaa toukokuun 27. päivä yhdellä erikoisjaksolla. Jakso tulee nähtäväksi HBO Maxiin, joka ei toistaiseksi näy vielä Suomessa.

Paluusta julkaistiin lyhyt mainosvideo torstaina, mutta se ei kerro oikein mitään muuta kuin paluujakson julkaisupäivän.

Kaikki sarjan päänäyttelijät ovat mukana, eli Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ja David Schwimmer. Lisäksi vierailevina tähtinä nähdään muun muassa Lady Gaga, David Beckham, Malala Yousafzai, Justin Bieber ja K-popbändi BTS.

Paluujakso on ”käsikirjoittamaton” reality-sarjojen tapaan, ja näyttelijät esiintyvät omina itsenään, eivät roolihahmoinaan. Paluujakso on kuvattu aiemmin tänä vuonna samalla Warner Brosin studiolla, jossa Frendit alun perin tehtiin.

Paluujaksoa on suunniteltu jo pidempään, ja se piti tehdä mutta sen tekeminen on venynyt pandemian takia.

Syksyllä Suomeen?

Alun perin Frendit esitettiin Yhdysvalloissa NBC:llä. Parhaimmillaan sarja oli Yhdysvaltojen suosituin tv-ohjelma. Finaalia katsoi Yhdysvalloissa noin 52,5 miljoonaa ihmistä.

Suomessa sarja pyöri MTV3:lla. Myöhemmin Netflix hankki sarjan suoratoisto-oikeudet, kunnes ne siirtyivät Warnermedian HBO Maxille viime vuonna.

Tarkkaa aikataulua sille, koska Frendien erikoisjakso nähdään Suomessa, ei vielä tiedetä. HBO Maxin on kerrottu tulevan Suomeen ja muualle Eurooppaan ensi syksynä. Käytännössä nykyinen HBO Nordic laajenee silloin HBO Max -palveluksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos