Pirkanmaalla kuvataan keväällä Hymy-lehden perustajasta Urpo Lahtisesta kertovaa tv-sarjaa - Televisio - Aamulehti

Pirkanmaalla kuvataan keväällä Hymy-lehden perustajasta Urpo Lahtisesta kertovaa tv-sarjaa

Kuvaukset on jo aloitettu Mustavuoressa. Urpo Lahtista esittää Aku Hirviniemi.

Ensimmäisenä kuvauspäivänä päänäyttelijöiden lisäksi paikan päällä pyörähtivät muun muassa Ismo Apell näyttelemässä Kalevi Keihästä, Karoliina Kudjoi Armi Ratiaa sekä Eino Heiskanen Jörn Donneria. ­

26.2. 12:14

Aamulehti

Lehtimoguli Urpo Lahtisen elämästä ja Hymy-lehden alkuvuosista tehdään televisiosarja. Hymyä!-nimistä sarjaa esitetään ainakin aluksi C More -suoratoistopalvelussa. Se tulee katsottavaksi vuonna 2022.

Sarja sijoittuu 1970-luvulle ja siinä seurataan fiktiivisesti Urpo Lahtisen elämää ja Hymy-lehden toimittajakuntaa.

– 1970-luku oli ilmapiiriltään samaan aikaan naiivi ja röyhkeä, ja Hymy kuvasi aikaa täydellisesti. Lehti oli yhdistelmä napakkaa yhteiskuntakritiikkiä, häpeilemätöntä sosiaalipornoa ja lapsellista hassuttelua. Yksityisyydensuojaa ei tunnettu ja sen kokivat nahoissaan niin julkkikset kuin taviksetkin, eikä totuudellakaan ollut aina niin väliä, kun tavoitteena oli lehden levikin kasvattaminen, kertoo pääkäsikirjoittaja Outi Keskevaari sarjan tiedotteessa.

Keskevaari on itse toimittajataustainen.

Sarjan tuottaa Hihhihhii-tuotantoyhtiö. Rooleissa nähdään esimerkiksi Aku Hirviniemi Urpo Lahtisena, Elsa Saisio hänen ex-vaimonaan Hymy Lahtisena, Janne Kataja julkkiskampaaja Moniseur Mossena, Ilari Johansson mediapersoona Veikko Ennalana ja Pihla Maalismaa vuoden 1970 Miss Suomea Ursula Rainiona.

Kuvaukset aloitettiin Tampereen Mustavuoressa, jossa kuvattiin Tahkon laskettelukeskuksen perustamiseen liittyviä kohtauksia. Kuvaukset jatkuvat Pirkanmaalla huhtikuuhun saakka.

Urpo Lahtinen oli Helsingissä syntynyt toimittaja, joka muutti 1950-luvulla Tampereelle. Hänen yhtiönsä Lehtimiehet perusti esimerkiksi Alibin, Suosikin, Hymyn, Tamperelaisen, Tekniikan Maailman sekä Jallun ja Kallen. Lahtinen sijoitti lehtien julkaisusta saamiaan rahoja aktiivisesti taiteeseen sekä Villa Urpo -nimiseen kotitaloon ja taidemuseoon Ylöjärvellä, Näsijärven rannalla. Lahtinen kuoli vuonna 1994.

Lahtisen omaisuudesta on hänen kuolemansa jälkeen käyty lukuisia oikeuskiistoja.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?