Diilin uudella kaudella on mukana tamperelainen yrittäjä Pasi Karjalainen – ”Olen Diilissä ainoa, joka ei ole opiskellut” - Televisio - Aamulehti

Diilin uudella kaudella on mukana tamperelainen yrittäjä Pasi Karjalainen – ”Olen Diilissä ainoa, joka ei ole opiskellut”

Mikä saa lähes viisikymppisen yrittäjän lähtemään mukaan television Diili-ohjelmaan? Tamperelainen yrittäjä Pasi Karjalainen on yksi alkavan kauden Diili-ohjelman kilpailijoista. Diili-pomon isoihin saappaisin astuu radiojuontaja Jaajo Linnonmaa.

Tamperelainen Pasi Karjalainen pyörittää kolmea hammaslääkärikeskusta ja kilpailee Diilissä.­

3.2. 15:19

Aamulehti

Diili-ohjelma tekee paluun. Tampereelta mukana on kaksi kilpailijaa: rikoskirjailija, toimittaja Heidi Holmavuo ja kolmea hammaslääkärikeskusta pyörittävä Pasi Karjalainen.

Diili-pomona ohjelmassa toimii radiojuontaja ja moninkertainen start up -yrittäjä Jaajo Linnonmaa

Ohjelmassa 14 bisnesosaajaa kilpailee paikasta kehitysjohtajana.

Miksi halusit mukaan Diili-ohjelmaan, henkilöstö- ja hammaslääkäripalveluiden tuottaja Pasi Karjalainen?

– Olin ottanut kotona australialaista punaviiniä vähän toista pullollista ja katsoin, että Diiliin haetaan osallistujia, että pitäisikö laittaa paperit menemään. Sitten he ottivat minuun yhteyttä ja halusivat tavata ja en muistanut sitä koko asiaa. Sitten myöhemmin muistelin, että siinähän olin tietokoneen sinisessä valossa, viinilasi kädessäni täytellyt hakemusta.

– Siinä vaiheessa tuli mieleen, että mihinkäs muualle minä olen hakenut. Napakymppiin ja Temppareihin ja mitä näitä on?

–  Mutta jos tässä iässä ihminen johonkin hakee, niin se on sitten tehtävä kanssa.

Ohjelmassa Jaajo Linnonmaan (keskellä) neuvonantajina toimivat Macwell Creativen luova johtaja ja Linnonmaan pitkäaikainen yhtiökumppani Toni Lähde sekä Jungle Juice Bar -yrityksen perustaja Noora Fagerström.­

Mitä sinulla on annettavana yritykselle?

– Olin toisiksi vanhin kilpailija. Toin kokemusta. Jokainen ihminen voi nähdä, että jos ei ole käynyt kouluja, ei kannata luovuttaa. Voi mennä vaikka kuinka pitkälle, kun on vain sisua. Voi löytää itsensä joku päivä vaikka telkkarista.

Diilin kautta näki yrityskenttää joka suunnasta. Sillä näki esimerkiksi mainostoimiston näkökulman, eri yrittäjien näkökulmasta näki yrityskenttää, koska ohjelmaan oli haettu erilaisia yrittäjiä. Siinä verkostoitui.

Lue myös: Heidi Holmavuo, 36, menetti rakkaan Sara-koiransa ja suri niin, ettei pystynyt tekemään töitä tai syömään kunnolla – ”Älä vähättele lemmikin omistajan surua”

Pyörität muun muassa kolmea hammaslääkärikeskusta. Miksi juuri hampaat saivat sinut liikkeelle?

– Ajauduin sille alueelle, koska meillä on lankomiehen kanssa henkilöstövuokrausyritys. Vuokraamme hammashoitajia ja suuhygienistejä. Halusimme laajentaa. Meillä oli työntekijöiden puolesta osaamista siltä alueelta ja ajattelimme, että meidän kannattaa lähteä yrittämään suoraan palveluntuottajaksi hammaspuolelle.

– Ensimmäinen hammaslääkärivastaanotto oli Hämeenkyrössä. Siitä se lähti. Niitä on kaiken kaikkiaan ollut seitsemän tässä matkan varrella. Niitä on myyty ja nyt mietitään taas seuraavaa. Tämä on vähän tällaista, että ostamme, pistämme pystyyn, pyöritämme ja myydään, jos joku tarjoaa hyvän hinnan. Ja taas lähdetään uuden kimppuun.

Olet ollut tuomassa markkinoille juomaa, joka ensimmäisenä maailmassa yhdistää suomalaisen mustikan ja japanilaisen matcha-teen. Mistä saat näitä ideoita?

– Ideoita tuonne päähän tulee koko ajan ja niistä pitää vain yrittää karsia huonompia pois ja parempia säilyttää. Mutta niitä vain tulla tupsahtelee koko ajan.

Kerrot opiskelleesi elämänkoulussa. Mikä on ollut isoin oppi, jonka siellä olet saanut?

– Periksiantamattomuus. Olin Diilissä ainoa, joka ei ole opiskellut. Olen käynyt ainoastaan autokoulun.

Oletko sinä sellainen mies, jolta voisi ostaa käytetyn auton?

– Olen liian rehellinen myymään käytettyjä autoja. Suuttuvatkohan automyyjät nyt? Heräänkö mä hevosenpää kainalossa huomenaamuna?

Olet asunut Filippiineillä. Mikä on paras matkamuisto, jonka olet tuonut sieltä?

– Olen tuonut sieltä rakkaan lapseni Dianan äitinsä mahassa.

Mitä asuminen vieraassa kulttuurissa opettaa ihmiselle?

– Kärsivällisyyttä.

Jos olisit taiteilija, mikä olisi ilmaisuvälineesi?

– Suu. Höpötysmielessä. Ehkä olisin vitsinkertoja.

Mitä urheilua harrastat?

– Penkkiurheilua.

Salainen aseesi?

– Meikäläinen kun liikahtaa, niin Mustanaamio on hidas kuin etana.

Diili alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 22.2. klo 21.

Aamulehti ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Pasi Karjalainen

49-vuotias henkilöstö- ja hammaslääkäripalveluiden tuottaja. Kotoisn Tampereelta.

Pitkä ura yrittäjänä. Pyörittää nykyään kolmea hammaslääkärikeskusta. Kunnostautunut menneisyydessään myös ravintola-alalla.

Koulutus: Elämänkoulu.

Vahvuus: Todellinen myyntitykki ja rohkea riskin ottaja.

Oho: Asunut Filippiineillä.

Motto kilpailussa: ”It ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward!”

Diili-ohjelmaan on valittu 14 uutta kilpailijaa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?