Palveleeko väkivalta tarinaa vai ei? Brittiläistä toimintadraamaa haluaisi seurata juonen puolesta, mutta venytetyt tappelukohtaukset eivät houkuta - Televisio - Aamulehti

Palveleeko väkivalta tarinaa vai ei? Brittiläistä toimintadraamaa haluaisi seurata juonen puolesta, mutta venytetyt tappelukohtaukset eivät houkuta

10.11.2020 7:00

Gangs of London

☆☆☆ Alku on tehokas. Mies roikkuu jalastaan köydenpätkässä pilvenpiirtäjärakennustyömaan katolta. Hän karjuu ja anelee hädissään armoa. Ilmeetön nuori mies vielä valelee roikkujan bensalla ja sytyttää tuleen. Tämä palaa kuin valosuihku Lontoon kaupungin silhuetissa.

Joe Cole esittää pelottavan julmaa miestä kylmäävästi. Roolihahmo Sean Wallace on juuri tapetun kaupungin hallitsevan rikollispomon poika.

Isän johdolla laittomat bisnekset maahantuonteineen, myynteineen ja rahanpesuineen ovat toimineet organisoidusti, mutta nyt kuviot repeilevät. Kaupungin rikollisliigojen johto kokoontuu hätäkokoukseen, jossa pohditaan, miten toiminta nyt järjestetään.

Poikaa kiinnostaa vain se, että hän saa selville isänsä murhaajan.

Lontoo pinnan alla

Sarja julkaistiin keväällä Britanniassa ja se nousi heti hyvin suosituksi ja kehutuksi. Sen ymmärtää, sillä se näyttää kiehtovasti pinnan alla olevan puolen kaupungista.

Liigan johtohenkilöt eivät asu hulppeissa asunnoissa, vaan kaikkien keskellä näkymättöminä ja perheitään rakastaen.

Sarja vaikuttaa erittäin tasokkaalta toimintadraamalta.

Aluksi tuntuu, että kerrankin väkivalta ei ole itsetarkoitus, vaan palvelee tarinaa. Mutta sitten valitettavasti tulee ylipitkäksi venytetty, raakuuksilla kikkaileva tappelukohtaus.

Juonen puolesta tätä tekisi mieli seurata. Ehkä sitä sitten pahimmissa kohdin vain kääntää katseensa pois.

C More

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: