Sotamuistelma näyttää Juntusrannan asukkaiden kohtalon talvisodassa – samalla se kertoo paljon suomettumisen ajasta - Televisio - Aamulehti

Sotamuistelma näyttää Juntusrannan asukkaiden kohtalon talvisodassa – samalla se kertoo paljon suomettumisen ajasta

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Kainuu 39 -elokuvassa kerrotaan Juntusrannan asukkaiden kohtalosta talvisodassa. Kauppias Korhos-Mikkona on Reijo Seppänen.

26.11.2019 7:00

Kainuu 39

☆☆☆ ”Venäläiset tulivat laulaen”, muistellaan talvisodan alkuaikoja Pirjo Honkasalon ja Pekka Lehdon fiktiodokumentissa. Se on tietenkin tunturin korkuinen vale, mutta jos elokuvaa pystyy katsomaan järkyttymättä, se kertoo kiinnostavasti suomettumisen ajan rähmällään olosta ja koillisen Suomen tunnoista 1930-luvun lopulla. Korpikommunismi oli voimissaan, ja talvisodan hengen löytymiseen meni maassa vielä viikkoja. (Suomi 1979)

Yle Teema & Fem tiistai 26.11. klo 21.55

Hot Tub Time Machine – Kasarikankkunen

☆☆ Kylpytynnyrissä tuntuu, että vuodet karisevat, mutta ihan samaa en ole ikinä kokenut kuin Steve Pinkin komedian ukot. John Cusack, Clark Duke ja kumppanit istuvat paljuun ja singahtavat nuoruutensa 1980-luvulle – aikakauteen, jolloin hiukset käherrettiin, olkapäät topattiin ja väri kuin väri oli muodikas, kunhan se oli neon. Kasarinostalgiaa ja äänekästä äijäilyä kummempaa ei elokuvalla olekaan tarjota, mutta niitä riittää. (USA 2010)

Sub tiistai 26.11. klo 21.00

Muuttohaluton poikamies

☆☆ Matthew McConaughey on bilettävä aikamiespoika Tripp, joka vielä 35-vuotiaana asuu väsähtäneiden vanhempiensa luona. Mitäs sitä, kun palvelu pelaa ja pyykit hoituvat. Sarah Jessica Parker on Paula, joka työkseen viettelee moiset nuhjaajat pois nurkista. Aihe saattaa olla ajankohtainen muuallakin kuin Italiassa, mutta Tom Dey ei saanut siitä toimivaa romanttista komediaa. Asiaa auttaisi, jos pariskunnalla olisi jotain väliä. (USA 2006)

Liv tiistai 26.11. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos