Sotalapsi Eeron tuska kylmäkiskoisen kasvattiäidin luona - Televisio - Aamulehti

Sotalapsi Eeron tuska kylmäkiskoisen kasvattiäidin luona

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Eero (Topi Marjaniemi) lähetetään sotalapsena Ruotsiin 9-vuotiaana. Suomeen jää äiti (Marjaana Maijala).

3.12.2019 7:00

Äideistä parhain

☆☆☆ Talvisota alkoi 80 vuotta sitten, jatkosota vajaat pari vuotta myöhemmin. Rintaman ja ruudinkäryn sijasta Klaus Härön elokuva muistelee toisenlaista tuskaa ja taistelua. Topi Majaniemi on 9-vuotias Eero, joka päätyy sotalapseksi Ruotsiin, vastentahtoisen kasvattiäidin luo. Maria Lundqvist esittää kylmäkiskoista naista semmoisilla särmillä, joita koko elokuva kaipaisi enemmän. Draama pohjautuu Heikki Hietamiehen kirjaan. (Suomi 2005)

Yle Teema & Fem tiistai 3.12. klo 21.55

Zoolander

☆☆☆ David Bowie, Gwen Stefani, Lenny Kravitz, Paris Hilton ja ...Donald Trump? Eikä Ben Stillerin menestyskomedian hämmentävä vierailijalista vielä siihen lopu. Julkkisparaati on kieltämättä paikallaan elokuvassa, jossa liidellään muodin, hypetyksen ja palkintogaalojen pintakuohuissa. Stiller itse esittää mallimaailman yksinkertaista, mutta pitkäaikaista kunkkua, jonka asemaa ärsyttävän rento tulokas Owen Wilson uhkaa. Pölhöhuumorin häpeilemätön vyöry ei puolestaan uhkaa ketään. (USA 2001)

Fox tiistai 3.12. klo 23.00

Lost River

☆☆☆ Ryan Gosling näyttelee usein äärirajoilla, ja samaa heittäytymistä on myös hänen debyytissään ohjaajana. Hyvin kaltevalla pinnalla keikkuva, mutta visuaalisesti kunnianhimoinen fantasiajännäri kertoo yksinhuoltajaäidistä, jonka on pakko mennä töihin hämärälle kabareeklubille. Samaan aikaan Iain De Caestecker yrittää hänen poikanaan tienata kuparivarkauksilla. Ennen niin mahtava Detroitin kaupunki palaa ja vajoaa ympärillä. (USA 2014)

Hero tiistai 3.12. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos