Perttu Sirviö antaa tärkeän vinkin remontoijalle – Remonttipiiskureiden jälkeen hän matkustaa Kiinaan - Televisio - Aamulehti

Perttu Sirviö antaa tärkeän vinkin remontoijalle – Remonttipiiskureiden jälkeen hän matkustaa Kiinaan

Perttu Sirviön luottomiehenä nähdään uudella kaudella rakentajataituri Matti Uihero.

14.7.2019 7:00

Televisiossa toisen asuntoja remontoiva Perttu Sirviö lomailee heinäkuussa Vihdin Nummelassa kotona itse rakentamassaan talossa. Silloin hän viettää aikaa perheensä kanssa, hakee postin ja leikkaa nurmikkoa.

– Tykkään olla kotona, Sirviö sanoo.

Oma talo on vielä sen verran uusi, että sitä ei ole tarvinnut remontoida. Kun se aika tulee, Sirviö tekee työt itse. Hän on rakennusalan yrittäjä, jonka ammattitaitoa pääsee katsomaan Remonttipiiskurissa.

Tärkein vinkki: suunnittele

Sirviöllä on vinkki remontoijille: suunnittele työt alusta loppuun ennen kuin aloitat.

– Kuulostaa itsestään selvältä, mutta ei todellakaan ole.

Kesken jäävän remontin perusvirhe on lähes aina suunnittelemattomuus.

Usein aletaan purkaa ennen kuin tiedetään, mikä on lopputulos. Mennään rautakauppaan ja ostetaankin toisenlainen jääkaappi kuin purettuun tilaan uusien keittiönkaappien kanssa mahtuu. Puretaan lisää. Aikaa kuluu. Loma loppuu. Kaikki jää kesken. Elämä keskeneräisen keittiön epäkäytännöllisyydessä ärsyttää.

Toinen vinkki on, että jos vähänkään epäilet omia taitojasi, pyydä firma tai kaksi katsomaan.

Remontin viimeistelyn tekee tv-ohjelmassa sisustussuunnittelija – se kannattaa useimmiten kotonakin.

– Harva kykenee valitsemaan värikartan sadasta harmaasta parhaan sävyn remontoituun tilaan, Sirviö sanoo.

Kaikki Remonttipiiskureiden ammattilaiset saavat jatkuvasti remonttipyyntöjä.

– Niitä tulee joka viikko, usein kolme, neljäkin viikossa, Sirviö kertoo.

Seuraavaksi Kiinaan

Big Brotherin ensimmäisen tuotantokauden 23-vuotiaana voittanut Sirviö pitää televisiotyöstä. Kiinnostus alkoi jo lapsena.

– Televisiossa pääsee tekemään erikoisia juttuja.

Fort Boyard Suomessa, Tervetuloa kotiin -ohjelmassa ja monessa muussa mukana olleen Sirviön mielestä on kiinnostavaa, miten erilaiselta kaikki näyttää tapahtumapaikalla kuin televisioruudussa.

– Remonttipiiskurin yhtä jaksoa varten kuvataan materiaalia noin 16 tuntia. Kun siitä leikataan tunnin mittainen ohjelma, moni asia jää ulkopuolelle.

– Nauhoitetussa ohjelmassa yksi kohtaus voidaan kuvata niin monta kertaa, että se saadaan näyttämään halutunlaiselta, Sirviö kuvaa.

Remonttipiiskurin jälkeen syksyllä alkaa MTV3:lla Perttu – tehtävä Kiinassa -sarja. Sirviö etsii uutuustuotteita tuonti- ja vientimessuilta Kiinan Kantonissa eli Guangzhoussa.

Hän ei ole ensimmäistä kertaa Kiinassa eikä Canton Fair -messuilla. Vanhasta kokemuksesta Sirviö sanoo, että Kiinassa näkee tuotteita pari vuotta ennen kuin ne ovat markkinoilla Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos