Kun eteläafrikkalainen ryhmä tarttuu Mozartin Taikahuiluun, rumpuorkesteri lyö tahdin - Televisio - Aamulehti

Kun eteläafrikkalainen ryhmä tarttuu Mozartin Taikahuiluun, rumpuorkesteri lyö tahdin

Yön kuningattaren roolin laulaa Pauline Malefane. The Isango Portobello Companyn The Magic Flute -esityksessä.

26.4.2019 7:00

Taikahuilu Etelä-Afrikasta

☆☆☆☆ Minusta klassikoita pitää tuulettaa tai muuten ne menehtyvät hapenpuutteeseen, ja jäävät helposti unholaan.

Yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista on Wolfgang Amadeus Mozartin Taikahuilu. Sen maailman ensi-ilta oli vuonna 1791. Libreton oopperaan on tehnyt Emanuel Schikaneder.

Eteläafrikkalainen The Isango Portobello Company sukeltaa nyt Yön kuningattaren ja Sarastron maailmaan. The Magic Flute – Impempe Yomlingo -nimisen esityksen kapellimestarina on t-paitaan pukeutunut Mandisi Dyantyis.

Jo alkusoitto marimba- ja rumpuorkesterin tahdissa lupaa persoonallista otetta. Mark Dornford-May ohjaama esitys pitää minkä lupaa.

Afrikkalaiset soittimet ja sävyt ovat vahvasti läsnä. Satumaiseen oopperaan ne sopivat hyvin, rummut korostavat oivasti tunnelmaa.

Yön kuningattaren roolin laulaa Pauline Malefane, Nobulumko Mngxekeza on Pamina, Taminana kuullaan Mhlekazi Andy Mosieaa, Papagenona Zamile Gantanaa ja Simphiwe Mayeki on Sarastro.

Taikahuilussa prinssi Tamino lähtee pelastamaan Yön kuningattaren tytärtä Paminaa Sarastro-velholta. Hänelle selviää, että Sarastro on vanginnut Paminan, koska haluaa pelastaa hänet pahalta äidiltään. Lopuksi Tamino ja Pamina vihitään Viisauden temppelin mysteereihin.

Yle Teema & Fem perjantai 26.4. klo 12.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut