Tänään televisiossa: Audrey Hepburn -sarja alkaa Roomasta – karkuteille lähtenyt prinsessa kohtaa toimittajan - Televisio - Aamulehti

Tänään televisiossa: Audrey Hepburn -sarja alkaa Roomasta – karkuteille lähtenyt prinsessa kohtaa toimittajan

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Audrey Hepburn on prinsessa, joka karkaa Roomassa omille teilleen ja kohtaa jymyjuttua metsästävän lehtimiehen (Gregory Peck) Loma Roomassa -elokuvassa.

9.5.2019 7:00

Loma Roomassa

☆☆☆☆ Nykyään porukka haukottele ja räplää kännyköitään, jos yrität näyttää reissukuviasi pakkolaskusta Krakataun tulivuoren kraateriin. Silloin kun William Wyler ohjasi romanttisen klassikkokomediansa, oli matkailussa vielä hohtoa, ja maapallo taianomainen paikka. Niistä viattomista ajoista saa soman häivähdyksen, kun lähtee mukaan karkuriprinsessa Audrey Hepburnin ja lehtimies Gregory Peckin kierroksille Ikuisessa Kaupungissa. (USA 1953)

Yle Teema & Fem torstai 9.5. klo 21.00

The Stanford Prison Experiment

☆☆☆ Stanfordin yliopistossa elokuussa 1971 toteutettu vankilakoe tuotti lohdutonta kertomaa ihmislajista. Vapaaehtoiset opiskelijat jaettiin kahteen ryhmään: vartijoiksi ja vangeiksi. Sitten tarkkailtiin, kuinka käytös muuttuu. Ja muuttuihan se. Kyle Patrick Alvarezin psykologisessa jännärissä koetilanne pihisee pakokauhua, joka puistattaa tv-ruudun tälläkin puolella. Kiisteltyä tutkija Philip Zimbardoa esittää Billy Crudup. (USA 2015)

Kutonen torstai 9.5. klo 21.00

Hiipivää kauhua

☆☆ James Foleyn jännärin nimi on pikemminkin puutelista. Hiipivä, riipivä tai ihan millainen kauhu tahansa tekisi hyvää orpona haahuilevalle elokuvalle. Reese Witherspoon kyllä hellyttää nuorena Nicolena, joka ei ensi-ihastukseltaan huomaa, että Davidilla on myös synkkä puolensa. Katsojalle asia ei kyllä tuota vaikeuksia. Niin levottomasti Mark Wahlberg roolissa pälyilee. CSI-yhteyksistä tuttu William Petersen jurottaa isänä. (USA 1996)

Frii torstai 9.5. klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut