Al Pacino ja Robert De Niro kilpasilla – he kohtaavat vain lyhyesti, mutta kitka rätisee pitkin matkaa - Televisio - Aamulehti

Al Pacino ja Robert De Niro kilpasilla – he kohtaavat vain lyhyesti, mutta kitka rätisee pitkin matkaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Heat - ajojahdissa Al Pacino on työlleen omistautunut konkaripoliisi Vincent Hanna.

20.7.2019 7:00

Heat – ajojahti

☆☆☆☆ Michael Mann onnistui saamaan päärooleihin Al Pacinon ja Robert De Niron. Titaanien kohtaamisen kunniaksi Heat, eli helle, vaihtui urbaanin rikosjännärin viileisiin tuuliin. Sukupolvensa tärkeimmät miestähdet kohtaavat elokuvassa vain lyhyesti, mutta konkaripoliisin ja mestarivarkaan välinen kitka rätisee sähköä pitkin matkaa. Kun kisaa säestävät Val Kilmer, Jon Voight ja Ashley Judd, vilahtaa kolme tuntia kuin siivillä. (USA 1995)

TV2 lauantai 20.7. klo 21.00

Macbeth

☆☆☆☆ Intensiivisen näyttelijäntyön juhlaa vietetään myös Justin Kurzelin uskollisessa Shakespeare-tulkinnassa. Hetken kestää elämää, ja sekin on synkkää, kun Michael Fassbender alkaa skotlantilaisena ylimyksenä raivata tietään valtaan. Marion Cotillard on Lady Macbeth, joka ei häijyydessä jää ukkopahastaan ainakaan jälkeen. Elokuvaa voi kutsua kylmäksi, mutta ei kai murhien kierre mitään lämminhenkistä touhua olekaan. (Britannia 2015)

TV5 lauantai 20.7. klo 21.00

Pullopostia

☆☆☆ Tanskalaiset ovat lupsakkaa kansaa, mutta muodikkaan Nordic noir -linjan jännäreissä hekin vetävät kulmat kurttuun nenänpäätä myöten. Elämä on karu keikka myös Osasto Q:n kolmannella keikalla. Nikolaj Lie Kaasin ja Fares Faresin poliisikaksikko joutuu lähtemään Kööpenhaminasta Jyllantiin, kun pullosta löytyy järkyttävä viesti. Lumiauramies-elokuvan ohjaaja Hans Petter Moland tuo mukaan uskonasiat ja lapsikaappaukset. (Tanska 2015)

Frii lauantai 20.7. klo 23.05

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos